No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Scoarta de copac

Ultima modificare: 2010-03-25 | Primul publicat: 2010-03-17
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Scoarta de copac
Utilizand un invelis din scoarta de copac, putem sa facem ca gradina sa aiba un aspect mult mai estetic, mai placut vederii. Nu trebuie sa uitam nici de faptul ca scoarta de copac ajuta umezeala existenta sa se pastreze in sol in folosul plantelor si tine in frau dezvoltarea buruienilor. Sa vedem la ce se utilizeaza!

Scoarta de copac ajuta la eliminarea fluctuatiile extreme de temperatura in sol si contribuie la imbogatirea acestuia cu cele mai favorabile substantele nutritive.

Specialistii considera ca, in cazurile ideale 6% din solul din gradina este reprezentat de materia organica, aceasta ajutand la pastrarea umiditati si la capacitatea de aerisire a solului. Astfel se asigura accesul substantelor nutritive la radacinile plantelor.


Scoarta de copac trebuie imprastiata pe suprafata pamantului. Exista foarte multe tipuri , sortimente sau culori de scoarta de copac. Scoarta rosiatica de cedru are un miros placut si poate fi folosita pentru orice plante care vor fi cultivate. Pentru paturile de flori se va asterne un strat de 3-5 cm de scoarta provenita de la copaci de esenta tare.

 

scoarta de copac

 

Imprastiem scoarta sub si in jurul plantelor, atat a celor perene cat si a celor anuale. Pe terenurile din care trebuie sa rasara lastari, stratul de scoarta care va fi asternut, va fi mult mai subtire. Sa avem grija sa nu sufocam plantele asezand in jurul radacinii cantitati uriase de scoarta de copac.

 

mulci
scoarta de copac

 

Trebuie sa dam dovada de prudenta si in cazul plantelor care se dezvolta din bulbi si ale caror frunze, inca, nu s-au dezvoltat sau, care dupa inflorire s-au uscat. Se recomanda folosirea unui covor din culori diferite. Acesta ne va ajuta, toamna, la recunoasterea locurilor in care au ramas bulbii in pamant.
Inainte de acoperirea cu scoarta de copac a solului, este indicat sa afanam pamantul pentru a-l face cat mai permeabil.


Scoarta de copac se poate utiliza si la amenajarea cararilor din gradina conderind un aspect placut si prietenos acestui spatiu. Cu o foarte buna capacitate de absorbtie a apei, bucatile de scoarta de copac sunt usor de aplicat si fac plimbarile prin gradina deosebit de placute.
Stratul format din bucati de scoarta de copac evidentiaza varietatea de culori ale plantelor prin tonalitatea sa inchisa stabilind un contrast placut vederii.

 


Tu ce zici?