No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Ingrijirea gazonului

Ultima modificare: 2010-10-05 | Primul publicat: 2010-09-17
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Ingrijirea gazonului
Pentru proprietarii de case, un gazon verde si sanatos este o parte importanta in ingrijirea casei. Unii barbati isi doresc sa aiba cel mai frumos gazon din zona, in timp ce altii se vor multumi cu un unul mediu. Putini sunt proprietarii de case carora nu le pasa deloc de aspectul gazonului lor.

 

Daca esti proprietarul unui gazon atunci avem vesti bune pentru tine. Intretinerea gazonului este in general o sarcina usoara. La inceput, putinul timp petrecut cu ingrijirea gazonului ii va creste semnificativ sanatatea si frumusetea si tot ceea ce faci va produce rezultate vizibile. Insa, pe masura ce iti doresti sa iti perfectionezi gazonul, efortul depus pentru ingrijirea lui va creste invers proportional cu efectele de imbunatatire.

Ingrijirea gazonului incepe cu un sol sanatos. Iarba creste bine pe un sol usor acid cu un ph situat in intervalul 6-6.5. De asemenea, pentru a creste frumos, iarba ta va necesita o varietate de nutrienti.

Daca plantezi un gazon nou, cea mai buna metoda de a verifica solul este sa-i faci un test. Daca ai probleme cu un gazon deja existent, este bine, de asemenea,sa incepi lucrul cu testarea solului. Poti face testarea cu ajutorul unor teste din comert (hartie indicatoare sau ph-metre) sau poti cere ajutorul unor specialisti. Ei te vor putea sfatui mai bine de ce nutrienti ai nevoie pentru iarba folosita de obicei in zona ta.

Stiati ca gazoanele sunt foarte eficiente in producerea de oxigen? Acestea sunt de trei ori mai eficace decat copacii. Si sezonul in care produc oxigen dureaza mult mai mult decat cel al arborilor

 

masina_tuns_iarba_400
Masina de tuns iarba

 

Reciclarea ierbii

 

Tot mai multi oameni folosesc masini de tuns iarba care arunca in urma lor resturile de iarba. Aceasta este o modalitate foarte buna de a recicla deseurile vegetale avand ca efect refacerea rezervei de azot si a altor nutrienti din solul pe care se afla gazonul. Daca esti inca printre cei care arunca la gunoi iarba taiata, iti recomandam ca data viitoare sa iti cumperi o astfel de masina de tuns iarba. Intre timp recicleaza deseurile de iarba fie prin imprastierea in gradina de legume si flori, fie prin amestecarea lor in teancul de compost.

Iarba ornamentala

 

Nu este genul de iarba pe care o semeni peste tot in fata casei sau in curtea din spate. Este iarba decorativa si nu se tunde. Arata minunat in gradinile de flori. Iarba ornamentala este folosita pentru a adauga adancime si textura cu efect de evidentiere in gradinile in care se folosesc pietre. De asemenea, uneori este folosita in ghivece.


Tu ce zici?