No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 

Plante decorative pentru acoperirea solului

Ultima modificare: 2010-09-20 | Primul publicat: 2010-09-17
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Plante decorative pentru acoperirea solului
Iarba trebuie intretinuta, tratata cu ingrasamant, plivita, protejata de daunatori, udata bine si tunsa. De asemenea iarba poate sa nu creasca uniform intotdeauna, pot sa existe probleme din cauza ca pajistea este prea insorita sau prea umbrita si sa apara zone golase.

 

De ce sa nu incerci alte solutii? Plantele ce acopera sol ajuta la fixarea acestuia si in final stabilizeaza fundatia casei tale.

Acest tip de plante includ tipuri de iarba, tufisuri, muschi, iedera sau chiar flori salbatice. Poate crezi ca rolul lor este doar de a umple spatiile goale, dar pot aduce mult mai multe beneficii: previn eroziunea solului si sunt o excelenta sursa de oxigen in zonele urbane, unde ajuta la diminuarea poluarii.

Stiind ca beneficiile sunt mari, cum poti afla ce tip de planta este potrivita pentru tine?

flori in gradina

 

Studiaza zona


Plantele care acopera solul trebuiesc si ele intretinute, dar daca faci o alegere buna, beneficiile sunt mai mari decat investitiile de bani si timp necesare intretinerii lor. Studiaza climatul in zona in care te afli. Cu alte cuvinte, daca traiesti intr-o zona mai rece, nu vei sadi o planta care se dezvolta mai bine intr-o zona calda. Pentru a alege planta potrivita, trebuie sa iei in considerare expunerea zonei la soare, pentru a stii cantitatea de apa necesara si ce trafic pedestru va trebui sa suporte suprafata

 

Plante pentru gazon


Un gazon intr-o zona umbroasa poate arata minunat si cu alte acoperamint diferit de iarba. Ia in considerare rezistenta la trafic si daca necesita tundere.

Plantele cataratoare tip vita de vie care sunt taratoare si se raspandesc pe sol, pot masca zonele golase formate in iarba. Poti alege o vita care face flori, cum este saschiul, care te incanta cu florile sale albastre, sau un altul ce miroase frumos, cum este cimbrul de iarna. Liriope sau iarba maimutei (ophiopogon japonicus) este rezistenta si viu colorata, dezvoltandu-se bine atat la soare cat si la umbra.

 

liriope
Liriope

 

Plante pentru gradini


Daca ai o gradina de legume, poti pune un strat de arpagic sau oregano, insa daca doresti doar sa umpli spatiul gol, iti sugeram sa alegi plante care au tulpini taratoare lungi cum sunt castravetele, vita de vie sau chiar dovleacul. In final, trebuie sa iei in considerare cantitatea de lumina solara de care beneficiaza gradina in timpul zilei; cauta plante adaptate conditiilor existente.


Tu ce zici?