No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
Pe pagina principala

Buchete si aranjamente pentru o casa de poveste de Craciun

De Craciun, Floria.ro iti propune sa duci magia sarbatorilor si a naturii in decoratiunile pentru casa, cu noua colectie de buchete si aranjamente care combina delicatetea florilor cu crengute de brad si piese decorative festive de iarna.

Stiri asemanatoare

Bănuţei de grădină: Bellis

Este originară din emisfera nordică. Se foloseşte în spaţiile verzi în ronduri, rabate, borduri. Preferă soluri uşoare cu expoziţie însorită, fertile, cu pH neutru. Detalii »

Albastrelele

Genul Centaurea cuprinde peste 350 specii, majoritatea perene. Este originara din nordul Africii. Albastrelele se utilizeaza in special in spatiile verzi ca pete de culoare marginite de specii cu talie mica sau pentru flori taiate. Detalii »

Teiul

Este un arbor înalt până la 40 m, cu o coroană deasă, globuloasă. Frunzele sunt peţiolate, ovate, asimetrice la bază, cu vârful ascuţit, dinţate pe margini. Florile, de culoare albă-gălbuie, sunt plăcut mirositoare şi reunite câte 2-15. Pedunculul floral concrescut aproape pe jumătate din lungimea lui cu bractee eliptică sau lanceolată de culoare verde-gălbuie. Floarea este hermafrodită, regulată, pe tipul 5, androceul format din numeroase stamine libere, dar dispuse în 5 grupe. Detalii »

Zmeurul

Zmeurul este un semiarbust înalt de 1-2 m, cu ciclul biologic al părţii aeriene bienal (alcătuit din tulpini numai de 1-2 ani), iar cea subterană perenă. Sistemul radicular al zmeurului are o rădăcină principală numai la plantele obţinute din sămânţă care cu timpul moare, fiind înlocuită cu cele adventive. Rădăcinile pot forma pe toata lungimea lor muguri din care iau naştere numeroşi drajoni. Mugurii de pe rădăcini încep să apară în iunie-iulie, sub forma unor proeminenţe mici şi albicioase la început, care încep să crească rapid, se alungesc, apărând pe ele frunzuliţe modificate sub forma unor solzi şi către sfârşitul verii devin lăstarii scurţi de 4-8 cm. Detalii »

Cârciumăreasa (Zinnia)

Genul cuprinde peste 15 specii anuale sau rustice. Este originară din Mexic. Numele plantei vine de la botanistul german Johann Gottfried Zinn. Cârciumăreasa se foloseşte în spaţiile verzi ca pete de culoare, în ronduri, rabate şi ca flori tăiate. Datorită multitudinii de culori şi tipuri de creştere se pot face combinaţii decorative numai din ele. Detalii »

Ochiul Boului (Calistephus Compositae)

Numele plantei provine de la cuvintele greceşti „calistos” - cea mai frumoasă şi „stephos” - cunună, aluzie la frumuseţea inflorescenţei. Planta este originară din China şi Japonia. Este o planta foarte populară în toate regiunile ţării şi se cultivă mult în grădinile de lângă casă. Se utilizează de asemenea în borduri, platbande, dar mai ales ca floare tăiată. Detalii »

Panseluţe

Datorită petalelor în formă de inimă se spune ca panseluţa este unul dintre ingredientele unei vechi poţiuni de dragoste. În vechime se credea că panseluţa are puteri magice şi că poate vindeca o inimă rupta . Conform legendelor o panseluţă nu trebuie culeasa cu rouă pe ea, pentru că asta ar cauza mortea fiinţei iubite. Până şi marele Shakespeare s-a lăsat fermecat de panseluţe. În piesa Visul unei nopţi de vară, datorită sucului de panseluţe aplicat pe ochii Reginei Titania,aceasta se îndrăgosteşte de prima fiinţa pe care o vede. Detalii »

Hibiscus

Genul Hibiscus cuprinde peste 200 specii de plante erbacee (anuale, bienale si perene) sau arbusti care infloresc abundent din primavara pana toamna tarziu. Planta este originara din China, India si Insulele Canare. Are utilizari multiple: Hibiscus cannabinus este folosita intensiv in producerea de hartie, Hibiscus Sabdariffa este utilizata pentru ceaiuri. In cultura hindusa, hibiscusul este o floare sacra, daruita zeitei Kali. Detalii »

Verbena

Genul cuprinde peste 200 specii anuale sau vivace, cu frunze opuse, dinţate sau incizate şi florile grupate în specii umbeliforme terminale. Este originară din America de Sud (Peru şi Brazilia). Detalii »

Garoafa (Dianthus)

Numele genului provine de la cuvintele Dios= Zeus, şi anthos= floare, deci numele înseamnă Floarea lui Zeus. Genul Dianthus cuprinde peste 200 specii. Este originară din zona mediteraneană. În Coreea, fetele folosesc trei garoafe pentru a-şi prezice viitorul. Ele îşi pun florile în păr. Dacă floarea de deasupra moare prima, ultimul an din viaţa fetei va fi greu, daca cea din mijloc moare prima primii ani din viaţă vor fi dureroşi, dar dacă ultima floare din păr moare prima, atunci fata va avea o viaţă grea şi dureroasă! Detalii »