No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
Pe pagina principala

Buchete si aranjamente pentru o casa de poveste de Craciun

De Craciun, Floria.ro iti propune sa duci magia sarbatorilor si a naturii in decoratiunile pentru casa, cu noua colectie de buchete si aranjamente care combina delicatetea florilor cu crengute de brad si piese decorative festive de iarna.

Stiri asemanatoare

Clematis

Clematis cuprinde clematitele agatatoare cu ajutorul petiolului volubil al frunzelor. In functie de marimea florilor se disting doua grupe si anume: clematite cu flori mari si clematite cu flori mici. Detalii »

Combaterea bolilor si daunatorilor la trandafiri

Trandafirul este atacat in mod frecvent de foarte multe boli si daunatori care cauzeaza pagube radacinilor, tulpinilor, frunzelor si florilor. Combaterea bolilor si daunatorilor se face prin aplicarea a o serie de masuri preventive dintre care cele mai importante sunt urmatoarele. Detalii »

Magnolia

Magnoliile sunt arbori si arbusti de o mare frumusete ornamentala, raspanditi in Asia de Est si America de Nord. In Romania sunt aproximativ 10 specii de magnolii. Multe dintre ele se regasesc in Parcul Dendrologic din Simeria. In continuare veti gasi o descriere succinta a celor mai cunoscute specii de magnolia din tara noastra. Detalii »

Taierea trandafirilor

Taierile ce se aplica trandafirilor sunt cele mai importante lucrari de intretinere. Astfel se asigura cresterea si dezvoltarea regulata si simetrica a trandafirilor, inflorire bogata, cu flori bogate si mari de o durata lunga. Tot prin taiere se evita imbatrinirea prematura a plantelor, formarea unui sistem radicular viguros, si se incurajeaza formarea ramurilor pentru inflorirea de anul urmator. Detalii »

Liliacul

Liliacul - pe numele sau latinesc Syringa vulgaris - este un arbust care atinge o inaltime de 7-8 m. Frunzele liliacului sunt in forma de inima, alungite, cu pedunculi lungi, asezate una in fata alteia. Liliacul isi pierde frunzele la sfarsitul lunii noiembrie, dupa caderea brumelor. Detalii »

Wisteria-Glicina

Cea mai mare liana de wisteria din lume este in California. Se intinde pe 0.40 de ha si cantareste 250 de tone. Numele i-a fost dat de catre botanistul Thomas Nuttal in onoarea profesorului sau Caspar Wistar. Wisteria sau glicina rezista bine la ger, prefera lumina sau semiumbra, si are nevoie de soluri bogate si revene, necalcaroase. Detalii »

Lonicera-Caprifoiul

Lonicera are rezistenta medie la ger, necesita sol umed si trebuie sa fie amplasata in locuri cu soare sau in semiumbra. Se inmulteste prin butasi si prin marcotaj care de obicei se fac toamna. Detalii »

Bradul alb

Bradul alb (abies alba) este originar din Europa fiind prezent de la Muntii Pirinei, Muntii Alpi si Muntii Carpati. Este un arbore impunator cu inaltimea de 30-60 m cu coroana piramidala, care la exemplarele izolate incepe de la nivelul solului. Detalii »

Principalele specii de trandafiri

Genul Rosa cuprinde circa 400 de specii. Numarul soiurilor de trandafiri existente in cultura depaseste ordinul zecilor de mii. Iata doar cateva din cele mai cunoscute soiuri de trandafiri. Detalii »

Trandafirul - caracteristici generale

Trandafirul a fost intotdeauna apreciat pentru frumusetea sa. Vecii greci si romani au vazut in trandafir simbolul iubirii si astfel l-au asociat cu zeitele protectoare Afrodita respectiv Venus. De altfel stim si noi ca trandafirul rosu exprima pasiunea si sunt oferiti doar celei iubite. Dar trandafirul nu este doar expresia dragostei. Tot in Roma un trandafir salbatic era pus pe masa camerei in care se discutau lucruri secrete. De altfel termenul “sub rosa”, sau “sub semnul trandafirului” inseamna un secret de pastrat. Detalii »