No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

10 plante anuale rar folosite (I)

Ultima modificare: 2010-06-20 | Primul publicat: 2010-06-18
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
10 plante anuale rar folosite (I)
Este distractiv si provocator sa plantezi plante noi si exotice, dar e placut si sa ai flori preferate la care sa te intorci mereu. In prima parte a acestui articol ai enumerate 5 plante care vor transforma gradina ta in ceva inedit.


1. Floarea soarelui mexicana (Tithonia rotundifolia)


La sfarsitul verii, multe din florile care au colorat gradina tot sezonul incep sa se usuce. Include floarea soarelui mexicana pentru a avea o gradina inflorita vara si toamna. Aceste plante sunt disponibile in pepiniere si in gradinile de acasa si cresc pana la aproape 2 metri. Cele de culoare portocalie cresc pana la 50 cm. Planteaza aceste flori dupa 2 saptamani de la ultimul inghet de primavara. Floarea soarelui mexicana nu tolereaza vremea rece, are nevoie de mult soare, si nu va inflori daca verile sunt ploioase si reci.

 

Tithonia rotundifolia
Tithonia rotundifolia


2. Verbena bonariensis


Din ziua in care ai inceput gradinaritul ti s-a spus sa pui planta cea mai inalta in spate. Incalca aceasta regula pentru Verbana bonariensis. Aceasta planta creste aproape 2 metrii, iar gradinarii aventurosi o pun in partea din fata a gradinii pentru a se putea bucura de florile ei violet. Infloreste spre sfarsitul sezonului, de la mijlocul verii pana la primul inghet.

 

Verbena bonariensis
Verbena bonariensis

 

3. Heliotrope (Heliotropum arborescens)


Heliotrope este o floare minunata de moda veche, care va parfuma gradina pe timp de noapte cu o aroma puternica. Florile sunt violet (sunt si albe si roz, dar cele violet sunt cele mai parfumate) si atrag fluturii si moliile. Heliotrope creste pana la 50 cm inaltime, de aceea sunt flori perfecte pentru partea din fata a gradinii. Cresc cel mai bine in zone cu soare si in soluri bine udate. Aceasta floare poate creste in ghiveci. Poti cumpara aceste plante din pepiniere sau magazine specializate.

 

Heliotrope
Heliotrope

 

4. Urzica decorativa ( Solenostemon scutellariodes)

 

Aceasta floare este multicolora cu frunze roz, crem si verzi. S-au creat o mare diversivitate al acestor plante, inclusiv cele de soare care dau o nota tropicala gradinii tale. Urzica decorativa poate fi plantata din seminte, dar e mai bine daca pui o crenguta in apa sa faca radacina si apoi o plantezi in gradina. Nu este o floare pretentioasa, dar e bine sa o uzi des pana  se prinde in pamant.

 

Solenostemon scutellariodes. Sursa:plantsarethestrangestpeople.blogspot.com
Solenostemon scutellariodes. Sursa:plantsarethestrangestpeople.blogspot.com


5. Flori de gheta (Eurphorbia marginata)

 

Creste pana la 1.2 m si e potrivita in mijlocul gradinii. Planteaza aceste flori dupa ce a trecut pericolul de inghet, intr-un loc cu mult soare si un sol bun. Lasa acestei plante destul loc deoarece tufa se poate raspandi pana la 60 cm latime. Infloreste in mijlocul verii. Este deosebit de frumoasa in gradina seara.

 

 

euphorbia marginata
euphorbia marginata

 

Citeste si partea a doua a articolului "10 plante anuale rar folosite (II)"


Tu ce zici?