No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Abecedarul plantelor cu bulbi

Ultima modificare: 2011-04-28 | Primul publicat: 2010-05-26
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Abecedarul plantelor cu bulbi
Dezvoltarea plantelor cu bulbi si tuberculi are loc dupa un ciclu bine stabilit. Indata ce bulbii sau tuberculii sunt plantati, apar primele radacini si dupa aproximativ o luna apar si primii vlastari. La speciile care infloresc vara, acesti vlastari ies imediat la suprafata, in timp ce la speciile care infloresc primavara, vlastarii asteapta linistiti sub pamant venirea primaverii cand razele soarelui vor incalzi solul la temperatura potrivita.

In momentul in care solul ajunge la temperatura potrivita vlastarii isi continua dezvoltarea, apar frunzele si se desfac petalele. Dupa inflorire, tulpina se usuca incetisor, iar substantele nutritive se retrag din partile verzi spre bulb sau tubercul. In acest fel, asa-zisele partide depozitare isi strang energia necesara infloririi din anul urmator.

 

 

bulbi narcisa
fazele de dezvoltare ale plantelor cu bulbi dupa modelul narcisei

 

 

Ce fel de bulbi sa achizitionam?

 

Tesutul bulbilor trebuie sa fie dur la palpat, nu trebuie sa aiba pete moi, mucegaite sau putrezite. Suprafata lor nu trebuie sa fie ridata. Marimea conteaza: cu cat un bulb este mai mare cu atat infloreste mai bogat si face flori mai mari. Foarte important: bulbul sau tuberculul trebuie sa germineze doar dupa ce a fost plantat!

 

La ce adancime se planteaza bulbii?

 

Ca regula generala, bulbii respectiv plantele cu tubercul se planteaza la o adancime de 2 - 3 ori talia lor. Bulbii narciselor, lalelelor si anemonelor contin substante iritante pentru piele, de aceea este recomandabil sa se foloseasca manusi in momentul plantarii. Ciclamele si crinii (Lilium candidum) vor fi acoperiti cu un strat subtire de pamant. Eremurus si coroana imparatului (Fritillaria imperialis) vor fi plantate la 20-30 de cm adancime pe un strat gros de drenaj. Stratul de flori pare mai natural daca distantele intre plante nu suntegale.

 

cum se planteaza florile cu bulbi
adancimea de plantare este foarte importanta in dezvoltarea plantelor cu bulbi si tuberculi. In cazul solurilor tari plantarea se va face intotdeauna mai catre suprafata.

 

 

Flori cu bulbi
Flori cu bulbi

 

Acest articol ne-a fost oferit de Editura Casa. Mai multe puteti citi in cartea "Flori cu bulbi" pe care o puteti comanda aici!


Tu ce zici?