No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Alyssum

Ultima modificare: 2010-10-21 | Primul publicat: 2010-10-21
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Alyssum
Alyssum sunt plante anuale, sensibile si delicate, din familia Cruciferae. Sunt de talie mica si usor de cultivat. Alyssum sunt de obicei folosite ca plante de bordura si, de asemenea, arata foarte bine cultivate in orice colt din gradinile cu pietre. Sunt potrivite si pentru ghivecele de gradina.

Alyssum sunt plante de talie mica, crescand pana la 15-18 cm inaltime. Ele produc un numar mare de flori, cele albe fiind mai populare. De asemenea, sunt disponibile in roz, violet, mov si levantica.

 

Alyssum: inmultire


Alyssum se inmulteste prin seminte. Semintele de Alyssum pot fi semanate direct in gradina de flori sau in interior pentru transplantare ulterioara. Daca le cultivi in gradina, seamana semintele de Alyssum dupa ce solul a inceput sa se incalzeasca la inceputul primaverii. Florilor alyssum nu le place inghetul, astfel, daca le-ai plantat in interior, transplanteaza-le in exterior numai dupa ultimul inghet. Planteaza florile la o distanta de 20-25 centimetri.

 

Flori de Alyssum
Flori de Alyssum

 

Se insamanteaza la inceputul sezonului si se acopera usor cu pamant. Uda bine pamantul o data. Florile alyssum vor incepe sa produca pe la mijlocul verii, o abundenta continua de flori parfumate.

 

Alyssum: cum se cultiva

 

Este o planta usor de cultivat. Plantelor alyssum le place expunerea totala sau partiala la soare. Se vor dezvolta bine pe soluri medii si vor tolera conditii de sol uscat. Uda-le in timpul perioadelor uscate, o data sau de doua ori pe saptamana. Solul trebuie sa fie bine drenat. Adauga ingrasamant cu utilitate generala o data pe luna.

 

Alyssum alb
Alyssum alb

 

Odata ce florile Alyssum sunt stabilizate, acestea se vor dezvolta bine pana la primul inghet. Alyssum sunt  flori anuale fragile si extrem de sensibile la inghet.

 

Boli si daunatori


Sunt destul de rezistente la insecte si boli. Daca apar probleme legate de insecte sau boli trateaza-le imediat cu substante organice sau chimice.


Tu ce zici?