No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Astilbe: crestere si ingrijire

Ultima modificare: 2010-09-22 | Primul publicat: 2010-09-21
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Astilbe: crestere si ingrijire
Astilbe este una dintre cele mai interesante flori, datorita marimii si frumusetii particulare a inflorescentelor, ce amintesc de penajul fin al pasarilor exotice. Inflorescenta astilbei este un panicul elegant, alcatuit din numeroase flori mici.

Astilbe este o planta iubitoare de umbra, cu frunzis, flori bogate si dense, fiind perfecta pentru gradina ta umbroasa. Mai este cunoscuta sub denumirile de "Spirea falsa" sau "Barba Caprei falsa", fiind originara din Asia si America de Nord. Infloreste in iunie-iulie. Plantele cresc de la 45-90 cm inaltime. Exista o varietate pitica, care creste pana la aproximativ 15 cm inaltime.

Astilbe arata cel mai bine cand este plantata in grupuri. Ele arata bine intr-un razor de flori, ca si bordura sau in ghivece.

 

Planta Astilbe
Planta Astilbe

Cum se inmulteste astilbe?

 

Astilbe este inmultita de obicei prin diviziunea radacinilor. Acest lucru se face cel mai bine fie primavara, fie toamna. Pentru cea mai buna performanta a acestor plante aspectuoase, iubitoare de umbra, separati radacinile la fiecare 3-4 ani. Astilbe poate fi de asemenea inmultita din samanta. Saditi semintele in interior primavara devreme sau direct in gradina dupa ce vremea si solul s-au incalzit.

 

Flori de Astilbe
Flori de Astilbe

 

Cum se cultiva astilbe?

 

Astilbe este foarte usor de cultivat. Ea prefera umbra partiala sau totala. Necesita sol moale, amestecat cu mult humus sau turba. Solul trebuie sa aiba drenaj bun. Udati plantele pentru a mentine solul umed, preferabil tot timpul. Lasati o distanta intre plante de 30-60 cm.

Astilbe are nevoie de multi nutrienti. Raspunde la fertilizarea cu azot. Dati cu mulci in jurul plantelor pentru a impiedica buruienile sa creasca si pentru a retine umiditatea solului. Mulciul va ajuta, de asemenea, plantele sa se hraneasca pe masura ce se descompune. De asemenea stratul de mulci va ajuta planta sa supravietuiasca iernii.

 

 

Boli si daunatori:


Rareori manifesta probleme cu insecte sau boli. Daca apar probleme cu insectele si bolile, tratati-le din timp cu insecticide si fungicide organice si chimice


Tu ce zici?