No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 

Caldaruse

Ultima modificare: 2010-11-02 | Primul publicat: 2010-11-02
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Caldaruse
Caldarusa este o planta perena, foarte usor de cultivat, originara din Asia si naturalizata in  Europa si America de Nord. Sunt foarte indragite de albine, care se infrupta cu sete din nectarul lor abundent.

Caldarusa produce flori mari, albe sau bicolore, planta avand o culoare albastru spre verde, care se mentin de la sfarsitul primaverii pana la inceputul verii. Culorile florilor variaza, de la galben la alb, roz, mov sau diferite combinatii intre acestea.

Caldarusa este floarea oficiala a statului american Colorado? De aceea, ea este numita si "Caldarusa Muntilor Stancosi" (care se afla in acest stat).

 

Caldarusa

Caldarusa

Caldarusa - inmultire


Se inmultesc prin seminte, care pot fi sadite direct in gradina. Dupa ce semanati, acoperiti-le cu un strat subtire de pamant, fiind recomandabil sa fie pastrata o distanta de aproximativ 40 de cm intre flori. Daca planta este deja stabilizata, o puteti inmulti si prin divizare primavara.

 

Caldarusa - cultivare


Caldarusele sunt foarte de usor de cultivat, preferand zonele umbroase si solurile umede, insa se pot adapta chiar si la perioade de seceta sau la soluri aride. Nu uitati insa ca de doua ori pe an sa puneti ingrasamant, pentru a ajuta planta sa faca fata mai bine posibilelor lipsuri de apa sau minerale din sol.

Poate creste in lungime pana la 35-50 de cm, putand fi cultivata planta de ghiveci , sub forma de straturi, ca plante de bordura sau in gradini pietroase.

Odata ce ajunge la maturitate, caldarusa va avea flori continuu pana la inghet. Sunt plante rezistente la frig care pot supravietui unui inghet usor, insa dupa ce frigul se va instala, vor intra in hibernare. Nu au nevoie de nicio ingrijire speciala in acest sens, iar odata cu aparitia primaverii, vor prinde din nou viata.

 

Caldarusa
Caldarusa

 

Boli si daunatori


Caldarusele sunt extrem de rezistente la atacuri ale unor insecte sau boli, insa daca este necesar, puteti apela la un tratament cu insecticide sau fungicide organic.


Tu ce zici?