No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Despre dalii

Ultima modificare: 2010-09-29 | Primul publicat: 2010-09-27
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Despre dalii
Originare din Mexic, daliile fac parte dintr-o familie de flori de o mare varietate. Ajung la inaltimi ce pot varia intre 30 de cm si 1,5 m, iar florile sunt fie mici cat un ghemotoc, fie ating mai mult de 10 cm in diametru.

In functie de specie, veti intalni flori de dalii care au unul, doua sau trei straturi de petale, iar daca sunteti in cautare de plante care sa impresioneze prin culoare, daliile sunt solutia: petalele pot avea culori de la portocaliu, culoarea piersicii, galben, mov, violet si multe alte nuante rari ntalnite in lumea florillor. Florile de dalie pot creste foarte mari, unele dintre specii purtand numele de ‘dalii-farfurie'.

Daliile sunt foarte usor de cultivat, asa ca le veti putea integra usor in gradina . Va vor umple vazele din casa de la inceputul verii pana toamna tarziu.

 

Floare de dalie
Floare de dalie

 

Inmultirea daliilor


Daliile se inmultesc prin seminte, iar recomandarea noastra ar fi sa puneti semintele in ghivece pe care sa le pastrati in interior incepand cu lunile de toamna tarzie. Cel mai indicat este sa plantati fiecare floare intr-un  recipient separat, pentru a permite radacinii sa se dezvolte; astfel transplantarea din ghiveci in camp va fi mult mai usoara.

 

Dalie galbena
Dalie de marime mica

 

 

Daliile dezvoltate se inmultesc de multe ori prin intermediul tuberculilor, ceea ce iti poate fi de mare ajutor pentru ca astfel vei sti ce culoare vor avea florile. In acest caz, tot ce trebuie sa faci este sa ingropi tuberculii la aproximativ 20 de cm in pamant.

In acest ‘cuib' puneti un amestec de gunoi de grajd si pamant amestecat cu ingrasamant si ingropati tuberculul. Se mai inmulteste si prin ramuri taiate, insa procedura nu este obisnuita.


Tu ce zici?