No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Godetia: crestere si ingrijire

Ultima modificare: 2010-09-21 | Primul publicat: 2010-09-20
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Godetia: crestere si ingrijire
Godetia este o planta anuala de primavara. Este originara din vestul Americii de Nord, unde poate fi intalnita din Canada pana in California. Godetia a fost  numita dupa botanistul elvetian Charles H. Godet.

Godetia creste pana la 30 cm – 75 cm inaltime, in functie de varietate. Infloreste primavara, in 30 – 60 de zile. Produce flori ca si azaleea. Culorile includ albul, rozul, purpuriul, levantica si rosul. 

Inmultirea godetiei


Godetia este inmultita prin seminte. Semintele pot fi sadite in gradina cu flori sau in ghivece in sera cu patru pana la sase saptamani inainte de ultimul inghet. Saditi semintele devreme si acoperiti-le usor cu 3 mm de pamant bun de gradina sau de ghiveci.

Distanta ideala de plantare este de 40 - 50 cm. Plantelor de Godetia nu le place aglomeratia.

 

Godetia Roz
Godetia Roz

 

Cum sa cultivi godetia


Cultivati godetia in plin soare. Plantele au nevoie de mult soare, sau vor creste incet. Godetia creste bine pe sol mediu sau bogat. La plantare, amestecati compost in sol. Pastrati solul umed, nu ud. Adaugati un fertilizator de uz general la plantare, apoi aplicati-l o data pe luna.

Godetia creste usor. Ca si flori salbatice, are nevoie de putina grija. In gradinile individuale, puneti mulci in jurul lor pentru a retine umiditatea solului si pentru a impiedica buruienile sa creasca.

Infloreste de vara timpuriu pana spre mijlocul ei. Varietatile mai inalte pot avea nevoie de sustinere.

Godetia nu necesita reinsamantare. Plantati-le in locuri unde isi pot arunca semintele si pot creste nestingherite ani intregi. Daca le permiteti sa se inmulteasca singure intr-o locatie, cel mai probabil va fi nevoie sa rariti noile plante primavara.


Boli si daunatori:


Insectele si bolile nu sunt o problema obisnuita. Folositi insecticide si fungicide daca este necesar


Tu ce zici?