No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
 
 

Impatiens - sporul casei

Ultima modificare: 2010-09-22 | Primul publicat: 2010-09-21
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Impatiens - sporul casei
In cazul in care cauti flori iubitoare de umbra, Impatiens este floarea potrivita. Se dezvolta foarte bine in locurile umbrite, este o excelenta planta de interior si are un aspect placut. Impatiens are frunze lucioase care te vor incanta chiar daca planta nu este inflorita.

Plante de interior foarte indragite, impatiens sunt usor de cultivat in casa sau sera, unde arata spectaculos in ghivece suspendate. Plantele cresc compact si iti vor infrumuseta casa in timpul iernii. Poti alege o varietate de culori, unele specii fiind chiar bicolore.

Stiai ca...? Aceasta planta este cunoscuta si sub numele de "Nu ma atinge". De ce? Pentru ca atunci cand este atinsa fructele se sparg, imprastiind semintele.

 

Impatiens
Impatiens

Inmultire Impatiens

 

Impatiens se inmulteste din seminte, fiind necesara atat lumina cat si caldura pentru a germina. Dezvoltarea acestor plante se face mai bine in casa din moment ce au nevoie de o perioada mai lunga pentru a se dezvolta.

Cultivare Impatiens:

 

Se dezvolta bine in gradini partial umbrite sau chiar umbrite total, preferand un pamant umed, care are un drenaj bun. Uda-le regulat si pune ingrasamant o data pe luna. Daca le cultivi in ghivece, cosulete sau alte vase, pune-le apa o data la 3-4 saptamani impreuna cu un fertilizator lichid.

Cresc pana la 80-90 cm, fiind recomandabil ca intre plante sa existe o distanta de 30-40 cm. Sunt sensibile la temperaturile scazute, fiind indicata mutarea in interior inainte ca gerul sa le inghete.

 

Floare de Impatiens
Floare de Impatiens

Boli si daunatori:

 

Impatiens au probleme cu afidele si acarieni. Foloseste insecticid pentru a le scapa de aceste probleme. Daca apar boli, trateaza-le din timp cu fungicid.


Tu ce zici?