No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
 
 

Ipomea quamoclit

Ultima modificare: 2010-10-21 | Primul publicat: 2010-10-21
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Ipomea quamoclit
Ipomoea quamoclit este o planta agatatoare care creste rapid, cu o abundenta de flori viu-colorate, in forma de stea. Originara din America Centrala si din zonele tropicale ale Americii de Sud, aceasta planta acopera in scurt timp suportul pe care creste.

Ipomoea quamoclit este o planta anuala, usor de cultivat, putand creste intre 3 m si 4,5 m intr-un singur sezon. Vara, produce sute de flori mici, in forma de stea, in culori ca alb, rosu, trandafiriu si roz. Inlaturarea florilor moarte va ajuta la producerea de noi flori, fluturii fiind atrasi de florile stralucitoare. Ca si orice alta planta agatatoare, are nevoie de suport pentru a urca, un grilaj sau un grad fiind potrivite pentru aceasta.

 

Ipomoea quamoclit
Ipomoea quamoclit

 

Ipomoea quamoclit: inmultirea


Ipomoea quamoclit creste din seminte, care pot fi sadite direct in gradina imediat ce pericolul de inghet a trecut. Plantati semintele la o adancime de 60 mm, ele incoltind in 5-10 zile. Distanta finala intre plante trebuie sa fie de aproximativ 30 cm.

 

Ipomoea quamoclit: cultivarea  si ingrijire


Aceasta planta este usor de cultivat. Trebuie plantata intr-un loc cu soare direct, cu sol bogat si bine drenat pentru a putea sa sustina cresterea rapida pe parcursul intregului sezon. Eventual, amestecati o doza de compost in sol inainte de plantare.

Plantele prefera multa apa si nutrienti. Solul trebuie sa fie umed, nu ud, iar ingrasamantul trebui aplicat o data pe luna, folosind o formula bogata in fosfor. Aceste plante au nevoie de suport pentru a urca. Un grilaj sau un gard ar fi excelente.

Pliviti constant cat timp plantele sunt tinere, iar aplicarea unui strat de mulci va impiedica buruienile sa creasca si va da un aspect ordonat. Plantele incep sa infloreasca in cel mult 50 de zile, fiind indicat sa indepartati florile moarte; de asemenea, nu pierdeti din vedere ca  aceasta planta nu este rezistenta la ger.

 

ipomea
Ipomea

 

Plantele de Ipomoea quamoclit tind sa fie invazive deoarece se reinsamanteaza cu usurinta. Astfel, daca pastailor li se permite sa se deschida si sa verse semintele, veti gasi multe plante noi anul urmator. Nu deranjati solul pana cand rasadurile nu incep sa creasca, deoarece raritul va fi aproape sigur necesar. Daca nu doriti ca plantele sa se raspandeasca prea rapid, culegeti pastaile pe masura ce apar.


Tu ce zici?