No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Lupin - crestere si ingrijire

Ultima modificare: 2010-10-25 | Primul publicat: 2010-10-25
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Lupin - crestere si ingrijire
Membre ale familiei mazarei, Lupinus (cafelutele) sunt flori minunate, cu spice foarte mari, vizibile, formate din floricele iesite din comun, asemanatoare cu cele ale mazarei, care se formeaza pe tulpini lungi si robuste. Culorile in care sunt disponibile includ alb, rosu, roz, albastru, galben, liliachiu, violet, si caisa, plantele avand frunze palmate albastru –verzui. In mod obisnuit, infloresc in iunie-iulie. 

Lupinul creste repede pana la 90 de cm si prefera vremea rece, fiind excelente pentru vazele de flori sau in aranjamente. Chiar daca poate parea ciudat, unele sunt plante otravitoare, in timp ce altele sunt plante comestibile. Daca nu le cunosti, iti recomandam sa nu le servesti la masa de seara.

 

Lupinul - Inmultire

 

Aceste flori se inmultesc prin seminte sadite direct in gradina dupa ce a trecut pericolul de inghet, putand fi cultivate si in apropierea campurilor, ca floare salbatica. Sadeste samanta de lupin si acopera usor cu 0,3 cm de pamant de gradina, pastrand o distanta de 35-40 cm intre plante.

 

Flori de Sangele Voinicului
Flori de Lupin

 

Plantele perene de lupin sau cafelutele pot fi inmultite prin butasire sau divizare. Daca butasirea este bine sa se efectueze vara tarziu pe masura ce vremea se raceste, divizarea este cel mai bine de realizat la inceputul toamnei.

 

Lupinul - crestere si ingrijire

 

Lupinul iubeste soarele puternic  si chiar umbra partiala, ajungand rapid la o inaltime de la 60 la 90 cm. Prefera solul mediu, afanat si netratat cu var, fiind important  sa il mentii umed si sa le uzi in timpul perioadelor secetoase, o data sau de doua ori pe saptamana, fara a ignora necesitatea aplicarii unui ingrasamant o data pe luna. Taiati florile moarte pentru prelungirea perioadei de inflorire.

 

Muguri de Sangele Voinicului
Muguri de Lupin

 

 


Tu ce zici?