No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 

Caldaruse

Caldarusa este o planta perena, foarte usor de cultivat, originara din Asia si naturalizata in  Europa si America de Nord. Sunt foarte indragite de albine, care se infrupta cu sete din nectarul lor abundent. Detalii »

Rudbeckia - crestere si ingrijire

Rudbeckia este o floare originara din America de Nord care reprezinta cu adevarat acest continent! Este o floare specifica zonelor de campie, fiind usor de cultivat si intretinut. Culorile in care o vom intalni sunt galben auriu, portocaliu, roscat sau culoarea mahonului. Detalii »

Phlox - Brumarelele din gradina

Genul phlox cuprinde peste 60 de specii, dar cu valoare ornamentala se cultiva o singura specie. Planta este originara din America de Nord. Phloxul se utilizeaza in spatiile verzi pentru pete de culoare, ronduri, rabate si borduri. Detalii »

Primula - crestere si ingrijire

Primula este o floare perena, rezistenta, care include o gama larga de varietati, fiind originara din Asia, Europa si America de Nord. Exista multe soiuri de primula. Unele se cultiva in spatii protejate iar altele in gradini ca plante rustice. Detalii »

Macul de camp

Intr-una din cartile editate in 1937 (”Enciclopedia populara a lumii”)  macul era numit „buruiana comuna in lanul de grau”. Astazi, macul este o floare indragita si cultivata in multe gradini rustice. Detalii »

Coreopsis

Coreopsis face parte din familia asteraceae si seamana cu floarea-soarelui si cu margaretele. Coreopsis poate avea flori colorate in galben, maro auriu, rosu sau o combinatie a acestor trei. Detalii »

Garoafe - crestere si ingrijire

Garoafele de vara sau "chabaud" poarta numele farmacistului Chabaud din Toulon caruia i se datoreaza inceputurile cultivarii ei. Garoafa este originara din Europa de Sud si Africa de Nord. Detalii »

Nalba de gradina

Nalbele de gradina sunt usor de cultivat si vor inflori in primul an, daca le plantezi devreme in interiorul serei. Vei iubi extravaganta florilor inalte si aspectuoase cu o larga paleta de culori ca alb, galben, purpuriu, roz, si rosu. Detalii »

Digitalis purpurea - degetelul rosu

Degetelul are spicuri de clopotei pistruiati, care impodobesc tulpinile plantelor, oferind o imagine plina de gratie si farmec intr-o gradina partial umbrita. Degetelul se simt bine in gradinile cu copaci sau in cele cu plante native, dar arata bine si in partea din spate a gradinii. Detalii »

Florile de nu-ma-uita

Pentru o gradina racoroasa, floarea de nu-ma-uita nu poate fi ignorata. Are flori micute albastre, frunze si tulpini paroase. Culoarea florilor se inchide pe masura ce varsta lor inainteaza. Inaltimea tufelor este de 10-50 cm. Detalii »