No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Phlox - Brumarelele din gradina

Ultima modificare: 2010-11-01 | Primul publicat: 2010-11-01
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Phlox - Brumarelele din gradina
Genul phlox cuprinde peste 60 de specii, dar cu valoare ornamentala se cultiva o singura specie. Planta este originara din America de Nord. Phloxul se utilizeaza in spatiile verzi pentru pete de culoare, ronduri, rabate si borduri.

In ciuda faptului ca sunt mici, phlox sunt potrivite pentru vaze de flori si pentru ghivece. Sunt originare din America de Nord. Florile, ca niste mici bijuterii, cresc in manunchiuri in varful tulpinei, in culori ce includ nuante de rosu, purpuriu, stacojiu, galben si alb.

 

Phlox  - inmultire

 

Se inmulteste prin seminte care pot fi sadite direct in gradina de flori sau in interior pentru ca rasadurile obtinute sa fie transplantate ulterior. Pentru ca plantele sa infloreasca primavara, incepeti semanarea in interior cu 6-8 saptamani inainte de ultimul inghet.

 

flori de phlox

 

Saditi seminte de phlox  timpuriu, acoperiti-le usor cu 1 cm de pamant de gradina si udati-le din belsug o data. Transplantati phlox in gradina dupa ultimul inghet din zona, lasand o distanta intre plante de 10-25 cm, desi planta tolereaza si putina aglomeratie, fiind excelenta pentru umplerea unui razor, sau ca planta de bordura.

 

Phlox - cultivare si ingrijire


Prefera soarele si solul bogat cu drenaj bun. Aplicati un ingrasamant de uz general la insamantare, si  apoi o data pe luna.

Odata ce plantele prind radacina, ar trebui sa creasca bine, cu putine probleme. Pastrati solul umed, chiar putin uscat, udand in timpul perioadelor uscate, o data sau de doua ori pe saptamana. Pliviti-le bine sau aplicati un strat de compost de 5-7 cm, uniformizand tulpinile inalte pentru a obtine un aspect de tufis.

Indepartati florile ofilite pentru a stimula formarea de flori noi si pentru a extinde perioada de inflorire pe tot parcursul verii, pana la primul inghet puternic. Acest lucru va mentine de asemenea aspectul ingrijit si frumos.

 

flori de phlox drummondii
Flori de Phlox drummondii

 

Phloxul este o planta anuala si rezistenta. Va supravietui adesea primelor ingheturi usoare, nu si celor puternice si gerului.


Tu ce zici?