No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 

Primula - crestere si ingrijire

Ultima modificare: 2010-11-01 | Primul publicat: 2010-11-01
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Primula - crestere si ingrijire
Primula este o floare perena, rezistenta, care include o gama larga de varietati, fiind originara din Asia, Europa si America de Nord. Exista multe soiuri de primula. Unele se cultiva in spatii protejate iar altele in gradini ca plante rustice.

Majoritatea varietatilor ating o inaltime intre 20 si 40 cm. Primula poate fi gasita intr-o gama larga de culori, atat in mod solitar cat si in manunchiuri, florile fiind parfumate. Primula infloreste pe durata sezonului estival.Aceasta planta este foarte potrivita pentru terenuri situate pe dealuri si pentru a acoperi pamantul.

 

Floare de ciubotica cucului
primula

 

Primula - inmultire

 

Primula se inmulteste din samanta, nu se poate transplanta bine, cel mai indicat fiind sa fie plantata direct in gradina cu flori, pe o culme de deal sau oriunde doriti.

Saditi semintele devreme si acoperiti-le usor cu pamant, distanta care trebuie lasata intre plante variind de la soi la soi, indicat fiind sa permiteti o distanta intre 30-40 cm, insa verificati instructiunile de pe pachetul cu seminte.

 

Primula - ingrijire


Primulele sunt usor de cultivat, preferand vremea rece, si locuri complet sau partial insorite. Conditiile de sol variaza de la argila bogata pana la soluri medii, depinzand de varietate. Amestecati mult mucegai de frunze inainte de plantare, adaugand acest amestec in fiecare an daca este posibil, ca si compost si pentru a fertiliza plantele.

 

primula

 

Odata ce primula prinde radacini, va creste si va inflori toata vara. Primele flori vor aparea doar in al doilea an. Fiind foarte rezistenta, probabil vor supravietui primelor ingheturi usoare inainte de-a hiberna. Nu au nevoie de compost sau de protectie in timpul iernii.


Tu ce zici?