No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Rudbeckia - crestere si ingrijire

Ultima modificare: 2010-11-02 | Primul publicat: 2010-11-02
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Rudbeckia - crestere si ingrijire
Rudbeckia este o floare originara din America de Nord care reprezinta cu adevarat acest continent! Este o floare specifica zonelor de campie, fiind usor de cultivat si intretinut. Culorile in care o vom intalni sunt galben auriu, portocaliu, roscat sau culoarea mahonului.

Daca va plac fluturii si pasarile, aceasta floare cu siguranta le va aduce in gradina dumneavoastra. Si daca asta nu e indeajuns, trebuie sa va spunem ca pot fi folosite ca flori in vaza, rezistand timp indelungat.

 

Rudbeckia - inmultire


Rudbeckia se inmulteste prin seminte pe care e recomandabil sa le puneti direct in gradina. De fapt, daca doriti, puteti sa le imprastiati; aceasta floare va rasari oricum - de aceea e indicat ca primavara sa le separati de restul florilor.

 

Rudbeckia "Cherokee sunset"
Rudbeckia "Cherokee sunset"

 

Daca doriti totusi sa le insamantati in mod organizat, va putem spune ca dupa ce ati pus semintele, acestea trebuie acoperite cu un strat subtire de pamant, iar distanta dintre flori e recomandabil sa fie de aproximativ 25-30 de cm.

 

Rudbeckia - Cultivare si ingrijire


Rudbeckia este foarte usor de cultivat, fiind adepta locurilor insorite si a solurilor bine uscate; de fapt, se va descurca si va supravietui pe orice tip de sol ati pune-o, insa ajuta daca in perioadele de seceta o udati; in privinta ingrasamantului de care are nevoie, nu este nevoie de mai mult de doua doze pe an.

Florile vor creste inalte, intre 60 si 80 de cm, in functie de sub-specie, iar planta va forma mai multe ramuri odata cu trecerea timpului. Stimulati aparitia unor flori noi prin taierea celor vechi si ofilite.

Odata ce florile s-au stabilizat, ele se vor mentine inflorite pana la aparitia inghetului, insa unele sub-specii care sunt plante perene nu vor inflori decat anul urmator. Fiind extrem de rezistente, vor supravietui ingheturilor de la inceputul iernii, intrand dupa aceea in hibernare. Nu necesita ingrijire speciala in anotimpul rece.

 

Boli si daunatori


Rudbeckia este rezistenta la atacurile insectelor sau al altor daunatori. Daca apar totusi probleme, tratati-le cu un insecticide sau fungicide organice.

 

Flori de Rudbeckia

Tu ce zici?