No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Trei frati patati

Ultima modificare: 2010-10-25 | Primul publicat: 2010-10-25
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Trei frati patati
Trei-Frati-Patati sunt panselute cultivate ca plante anuale, originare din Spania si Muntii Pirinei. Usor de cultivat, le poti gasi crescand in campurile salbatice si de-a lungul drumurilor. Desi sunt plante de talie mica, produc flori delicate si parfumate care infloresc la inceputul sezonului.

Trei-Frati-Patati sunt plante populare, usor si de cultivat, potrivindu-se de minune in pervazul ferestrei sau in ghivece.

 

Trei frati patati - inmultire


Inmultirea are loc prin semintele panselutei. Este o planta iubitoare de soare. Trei-Frati-Patati poate fi sadita direct in gradina sau in interior, pentru o transplantare ulterioara. Daca doriti sa aveti flori inca de primavara, trebuie sa o insamantati in ghivece cu 6-8 saptamani inaintea ultimului inghet.

 

trei frati patati
Trei-frati-patati

 

Plantati panselutele la inceputul sezonului si acoperiti usor cu 0.3 cm de pamant, udand din plin o singura data. Semintele vor germina incet, insa noi va recomandam folosirea unei rogojini de germinare incalzita.

Transplanteaza planta in gradina dupa ultimul inghet si  lasa o distanta intre flori de 15 cm, desi suporta o usoara aglomeratie. In cazul in care formezi un strat de flori, ar fi de recomandat ca sa alcatuiesti un sablon sau o schema coloristica inainte de plantare ori sa folosesti un amestec de soiuri.

 

Trei-Frati-Patati - cultivare si ingrijire


Panselutele prefera regiunile reci sau calduroase, ofilindu-se usor in canicula din mijlocul verii. In zonele calduroase, recomandam umbra partiala, planta acceptand o varietate de soluri, insa este vital sa aplici un ingrasamant  la plantare iar mai apoi o data pe luna.

Odata ce prinde radacina, planta se va dezvolta armonios, chiar daca nu este ingrijita. In timpul perioadelor de seceta, udati panselutele o data sau de doua ori pe saptamana. Pliviti regulat. Inlatura florile moarte pentru a permite prelungirea perioadei de inflorire.

 

trei frati patati
panselute

Tu ce zici?