No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Lotusul subtropical

La 9 km de Oradea, la poalele dealului Simlau, din aproprierea Muntilor Piatra Craiului se gaseste vestita statiune cu ape termale “1 Mai”. Aici apa razbeste din pamant prin mai multe izvoare calde. Baile sunt cunoscute din vremuri stravechi si atestate documentar de peste 750 de ani. Aici isi duce existenta lotusului subtropical, care supravietuieste pe meleaguri oradene de peste 200.000 de ani fiind unicul loc din lume unde poate fi intalnit spontan.Detalii »

Gardenia

Gardenia apartine familiei Rubiacee si este o planta originara din Japonia si China. In conditii naturale gardenia creste sub forma de tufa, pana la o inaltime de un metru si jumatate. Gardenia si-a primit numele de la botanisul Alexander Garden.Detalii »

Bujorul

Numele savant al acestei frumoase flori cu petale involburate, laudata de John Keats, vine de la cel al lui Paeos, medic legendar din poemele lui Homer. in China, ea simboliza stralucirea imperiala.Detalii »

Istoria orhideelor (II)

Interesul in cultura orhideelor a aparut pentru prima data la inceputul secolului XIX. Un numar mare de factori au contribuit la aparitia acestui interes, dar cea mai mare contributie se considera a fi cea a lui William Cattley, care a crescut cateva plante noi, inclusiv alte plante tropicale, primite din America de Sud. Detalii »

Istoria orhideelor (I)

Primele orhidee cunoscute (in regiunile Mediteraneene) au fost numite Orchis – o referinta la cuvantul grecesc care inseamna ”testicule”, din cauza perechilor de tuberculi de forma ovala ai acestor plante. Detalii »

Amaryllis

In fiecare toamna, europenii cumpara peste o jumatate de milion de bulbi de amaryllis. Si nici nu e de mirare. Amaryllis-ul o planta usor de cultivat, este o minunatie pentru ca produce pe tot parcursul iernii flori spectaculoase, ca nici o alta planta, iar efortul depus din partea cultivatorului este minim.Detalii »

Steaua Craciunului

Invitati in casa voastra frumoasa floare Steaua Craciunului si invatati cateva trucuri despre ingrijirea acestei flori. Introdusa in SUA in 1828, Steaua Craciunului, cunoscuta sub denumirea latina de Euphorbia pulcherrima, e o specie nativa din Mexic. Frunzele verzi, subtiri ca hartia si cu bractee viu colorate in varful fiecarei tulpini au facut ca aceasta sa fie o planta decorativa de Craciun foarte populara. Detalii »

Top 10 flori de Craciun

Florile de Craciun sunt plante folosite in timpul sezonului festiv al Craciunului. La multe popoare, acestea fac parte din decorul de Craciun, adaugand culoare acestuia. Va prezentam cele mai frumoase dintre aceste flori, care infloresc chiar in perioada Craciunului. Detalii »

Ce inseamna culorile trandafirilor?

Cu toate ca fiecare floare are o poveste minunata de spus, in jurul trandafirului s-a tesut o istorie intreaga despre semnificatiile culorilor lui. Detalii »

Craciunita

Craciunita sau Poinsettia, este o planta des utilizata in decorurilor festive si asta datorita frunzelor ei deosebit de aspectuoase si rezistente. Craciunita apartine genul Euphorbia care cuprinde specii erbacee, arbustive sau suculente. Detalii »