No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 

Afinele pentru sanatatea noastra!

Ultima modificare: 2010-02-26 | Primul publicat: 2010-02-12
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Afinele pentru sanatatea noastra!
Poate ca de acum inainte vom gasi afinele (Vaccinium myrtillus), nu doar in frigider, ci si in trusa medicala de acasa. Pigmentii care dau culoarea albastra acestor fructe sunt antocianinele, care contin elemente mai valoroase decat cele din miezul fructului. Aceste fructe care contin o multime de antocianine cu proprietati bioactive care ajuta la mentinerea sanatatii oamenilor.

afine
Afine
Antocianinele sunt antioxidanti care au efect de protejare a organismului impotriva unor boli precum: cancerul, bolile cardiovasculare si boala Parkinson-Alzheimer. Oamenii de stiinta canadieni, in colaborare cu Ministerul Agriculturii al Statelor Unite si Universitatea Tufts, au studiat pe animale, efectele acestor antioxidanti asupra sistemului nervos.
Studiile efectuate asupra sobolanilor sugereaza ca afinele pot ajuta la rezolvarea problemelor de memorie, incetineste imbatranirea si pierderea functiei motorii. Inainte de a fi produse alimentare, aceste fructe au efect asupra imbatranirii.
Cercetatorii au prelucrat, de asemenea, o metoda de extragere a ingredientelor active din afine. Studiile arata ca majoritatea consumatorilor prefera acele produse care au un gust bun, nu contin aditivi si se pot tine pe raft pentru o perioada lunga de timp. In prezent, entuziasmul este mare, pentru ca oamenii de stiinta cred ca nu mai e decat un pas pana la aparitia in magazine a produselor naturiste care trateaza anumite boli si previn cu adevarat imbatranirea, produse care sa satisfaca nevoile clientilor.


Tu ce zici?