Spanacul este considerat destul de viguros, caci rasadurile si plantele tinere sunt destul de reizstente la frig. Semanati spanacul imediat ce pamantul s-a incalzit si a ajuns la o temperatura de 5-10 °C. Daca doriti sa plantati spanac timpuriu puteti alege unul dintre soiurile Butterfly si Lazio. Pentru soiuri tardive recomand Emilia sau Bordeaux.
Desi zmeura poate fi scumpa la magazin, daca alegeti sa o cresteti in curtea din spate va veti alege cu deserturi de vis pe tot parcursul verii. Ele sunt usor de crescut daca aveti un spatiu limitat, un ghiveci sau un colt mic.
Soiuri de zmeura care produc fructe doar vara:
Exact ca si in cazul capsunilor, zmeura de vara isi produce fructele doar in acest anotimp. In timp ce zmeura de vara este un deliciu, multi experti spun ca plantarea unor astfel de soiuri, precum Latham si Heritage nu este tocmai fructuoasa.
Zmeura Heritage
Soiuri de zmeura care produc fructe tot anul:
Soiurile care fructifica tot anul, spre deosebire de soiurile care produc fructe doar vara, produc fructe pentru cel putin inca trei luni. Veti afla ca o planta de acest soi va produce fructe din august pana in octombrie. Daca sunteti un fan alzmeurei caruia ii place sa pastreze fructul si sa-l manance proaspat, o idee buna este sa plantati ambele tipuri de zmeura. Multi crescatori de zmeura prefera de asemenea varietati care fac fructe tot anul si varietati care fac fructe toamna precum Bristol Black, Fallgold (galben) si Fall Red Ele nu au nevoie de sprijin si nu trebuie sa va ingrijorati in legatura cu toaletarea.
Cultivare zmeura
Asezati zmeurul intr-un loc insorit in gradina, dar daca aveti loc ati putea sa le dati o parcela ascunsa langa un gard sau un zid datorita faptului ca au ghimpi si tind sa se extinda. Daca le cresteti intr-un ghiveci, incepeti cu marimea ghiveciului de 30 cm. Iarna, taiati varietatile de toamna si puneti compost din belsug.
Sapati o gaura mai mare decat radacina plantei. Puneti planta in gaura, la aceeasi adancime la care a crescut in pepiniera (ar trebui sa fie o pata pe tulpina plantei). Umpleti din nou cu pamant siudati din belsug. Puneti mult mulci, astfel incat sa nu trebuiasca sa pliviti buruieni dintre tulpinile cu ghimpi.
Alatura-te comunitatii noastre. INREGISTRAREA e foarte simpla. Trebuie doar sa-ti alegi un nume de utilizator, scrie adresa ta de e- mail, parola preferata si asteapta mailul de confirmare. Odata ce ai confirmat contul, lucrurile devin tot mai simple. Bine ai venit!