No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Cum sa cresteti zmeura

Ultima modificare: 2010-10-07 | Primul publicat: 2010-06-18
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Cum sa cresteti zmeura
Desi zmeura poate fi scumpa la magazin, daca alegeti sa o cresteti in curtea din spate va veti alege cu deserturi de vis pe tot parcursul verii. Ele sunt usor de crescut daca aveti un spatiu limitat, un ghiveci sau un colt mic.

Soiuri de zmeura care produc fructe doar vara:

 

Exact ca si in cazul capsunilor, zmeura de vara isi produce fructele doar in acest anotimp. In timp ce zmeura de vara este un deliciu, multi experti spun ca plantarea unor astfel de soiuri, precum Latham si Heritage nu este tocmai fructuoasa.

 

 

 

Zmeura  Heritage
Zmeura Heritage

 

 

 

Soiuri de zmeura care produc fructe tot anul:


 

Soiurile care fructifica tot anul, spre deosebire de soiurile care produc fructe doar vara, produc fructe pentru cel putin inca trei luni. Veti afla ca o planta de acest soi va produce fructe din august pana in octombrie. Daca sunteti un fan al zmeurei caruia ii place sa pastreze fructul si sa-l manance proaspat, o idee buna este sa plantati ambele tipuri de zmeura. Multi crescatori de zmeura prefera de asemenea varietati care fac fructe tot anul si varietati care fac fructe toamna precum Bristol Black, Fallgold (galben) si Fall Red  Ele nu au nevoie de sprijin si nu trebuie sa va ingrijorati in legatura cu toaletarea.

 

 

 

Zmeura intr-un cos

 

Cultivare zmeura


Asezati  zmeurul intr-un loc insorit in gradina, dar daca aveti loc ati putea sa le dati o parcela ascunsa langa un gard sau un zid datorita faptului ca au ghimpi si tind sa se extinda. Daca le cresteti intr-un ghiveci, incepeti cu marimea ghiveciului de 30 cm. Iarna, taiati varietatile de toamna si puneti compost din belsug.

Sapati o gaura mai mare decat radacina plantei. Puneti planta in gaura, la aceeasi adancime la care a crescut in pepiniera (ar trebui sa fie o pata pe tulpina plantei). Umpleti din nou cu pamant si udati din belsug. Puneti mult mulci, astfel incat sa nu trebuiasca sa pliviti buruieni dintre tulpinile cu ghimpi.



Tu ce zici?