Pentru a proteja gradina se poate acoperii cu plasa ca in Spania?
Depinde pentru ce doriti sa protejati gradina. Exista posibilitatea ca in Spania gradina sa fie protejata de prea mult soare ceea ce nu e cazul la noi.
Citeste tot raspunsul »O planta de acest gen produce anual 500-700 fructe, masa lor ajungand si la 600 kg. Interiorul suculent al acestor fructe se foloseste, in principiu, la productia de sucuri. Consumul de grapefruit este extrem de important in mentinerea sanatatii deoarece acest fruct are in compozitie vitaminele C, B1, B2, E si D.
![]() |
Proprietatile grapefruitului de prindere a radicalilor liberi sunt nemaipomenit de eficiente in prevenirea cancerului. Coaja are in compozitie penin si limonen, acestea avand efecte antidepresive, sunt revigorante si ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui. Din acest motiv, din coaja acestor fructe se fabrica uleiuri si creme de masaj. Iar continutul de flavonoid reduce inflamatiile, intareste vasele sanguine si omoara bacteriile. In pofida nenumaratelor proprietati benefice pe care le are acest fruct, lumea nu il consuma din cauza gustului amar.
Pana prin anii '80, semintele si membrana care desparte pungulitele pline de lichid, au fost considerare gunoaie in timpul prelucrarii. Insa dr. Jacob Harich a initiat in SUA cercetari in legatura cu semintele grapefruitului. S-a aflat ca extractul din ele e bun pentru anihilarea a 800 de bacterii si a numeroase alte tipuri de ciuperci.
![]() |
Pentru ca ciupercile ataca omul, mai ales in jurul organelor genitale si in cavitatea bucala, extractul din seminte de grapefruit se utilizeaza in aceste zone. De exemplu in combaterea ciupercii candida albicans, care cauzeaza candidoza se utilizeaza gargara cu extractul semintelor. Probele de laborator au rezultat ca bioflavonoidele, care omoara bacteriile si ciupercile, se regasesc in toate partile fructului, mai ales in membrana dintre felii si seminte.
Din aceste motive, in timpul prelucrarii sunt utilizate si aceste parti. Extractul se mai foloseste la combaterea bolilor de piele si a infectiilor stomacului sau intestinelor. Grapefruitul se coace foarte lent din acest motiv recoltandu-se pe jumatate copt in tarile de unde provine. In acest caz contine doar jumatate din agentii activi, de aceea e indicat sa cumparam fructe mai moi, care arata de parca ar fi coapte mai mult decat ar trebui.