Am auzit ca se pot planta cartofi in ghivece. E adevarat? Si daca da care e procedura de lucru?
Cartofii se pot planta fie intr-o galeata sau in saci din material plastic inchis la culoare, care se incalzesc rapid. Pe fundul vasului trebuie sa faceti niste gauri care asigura scurgerea apei. Apoi puneti un strat de pietris pentru drenaj, un strat de 15 cm de pamant de calitate. Puneti apoi 3-4 cartofi de cultura. Dupa ce lastarii au aproximativ 10 cm inaltime ingropatii in pamant. Lasati sa se vada doar varfurile frunzelor.
Multi cred despre acest fruct amarui ca este originar din regiunile mediteraneene. Adevarul e ca grapefruitul provine din insulele indiene, unde purta denumirea de Citrus Paradisi, adica citricele paradisului. In afara faptului ca e bogat in vitamina C, grapefruitul ajuta la combaterea candidozei!
O planta de acest gen produce anual 500-700 fructe, masa lor ajungand si la 600 kg. Interiorul suculent al acestor fructe se foloseste, in principiu, la productia de sucuri. Consumul de grapefruit este extrem de important in mentinerea sanatatii deoarece acest fruct are in compozitie vitaminele C, B1, B2, E si D.
Grapefruit-ul e sanatos si ajuta in tratamentele de infrumusetare
Proprietatile grapefruitului de prindere a radicalilor liberi sunt nemaipomenit de eficiente in prevenirea cancerului. Coaja are in compozitie penin si limonen, acestea avand efecte antidepresive, sunt revigorante si ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui. Din acest motiv, din coaja acestor fructe se fabrica uleiuri si creme de masaj. Iar continutul de flavonoid reduce inflamatiile, intareste vasele sanguine si omoara bacteriile. In pofida nenumaratelor proprietati benefice pe care le are acest fruct, lumea nu il consuma din cauza gustului amar.
Efectele terapeutice ale acestui fruct
Pana prin anii '80, semintele si membrana care desparte pungulitele pline de lichid, au fost considerare gunoaie in timpul prelucrarii. Insa dr. Jacob Harich a initiat in SUA cercetari in legatura cu semintele grapefruitului. S-a aflat ca extractul din ele e bun pentru anihilarea a 800 de bacterii si a numeroase alte tipuri de ciuperci.
Pentru ca ciupercile ataca omul, mai ales in jurul organelor genitale si in cavitatea bucala, extractul din seminte de grapefruit se utilizeaza in aceste zone. De exemplu in combaterea ciupercii candida albicans, care cauzeaza candidoza se utilizeaza gargara cu extractul semintelor. Probele de laborator au rezultat ca bioflavonoidele, care omoara bacteriile si ciupercile, se regasesc in toate partile fructului, mai ales in membrana dintre felii si seminte.
Din aceste motive, in timpul prelucrarii sunt utilizate si aceste parti. Extractul se mai foloseste la combaterea bolilor de piele si a infectiilor stomacului sau intestinelor. Grapefruitul se coace foarte lent din acest motiv recoltandu-se pe jumatate copt in tarile de unde provine. In acest caz contine doar jumatate din agentii activi, de aceea e indicat sa cumparam fructe mai moi, care arata de parca ar fi coapte mai mult decat ar trebui.
Alatura-te comunitatii noastre. INREGISTRAREA e foarte simpla. Trebuie doar sa-ti alegi un nume de utilizator, scrie adresa ta de e- mail, parola preferata si asteapta mailul de confirmare. Odata ce ai confirmat contul, lucrurile devin tot mai simple. Bine ai venit!