No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Soiul meu de mere: PIRI

Acest soi de mere are miezul alb-verzui, este dulceag la gust, usor acid, suculent, crocant dar, pare sa se topeasca in gura. Coaja ii este potrivit de groasa dar nu este dura. Initial este uscat la atingere dar, dupa dezvoltarea deplina, invelisul devine ceros. Casuta de seminte este inchisa ceea ce inlatura pericolul ca semintele sa mucegaiasca. Se coace toamna. Detalii »

Cura de mere

Un vechi proverb englezesc spune ca un mar pe zi te scuteste de medic. E adevarat. Cura de mere este recomandata intr-o multime de boli printre care surmenajul fizic si psihic, anemia, obezitatea, infectiile intestinale, starile febrile, migrenele, convalescenta, sarcina, reumatismul, ulcerul gastric, gastrite, boli de ficat, calculi biliari, demineralizare, diabet. Detalii »

Moşmon, scoruş sau corn

Toată lumea mănâncă mere, pere, cireșe sau piersici. Dar scorușele sau moșmoanele sunt fructe mai puțin cunoscute printre români, mai ales în mediul urban. De aceea am ales să vă povestim câte ceva despre câteva fructe mai puţin cunoscute, dar care sunt delicioase si sănătoase! Detalii »

Grapefruitul combate candidoza

Multi cred despre acest fruct amarui ca este originar din regiunile mediteraneene. Adevarul e ca grapefruitul provine din insulele indiene, unde purta denumirea de Citrus Paradisi, adica citricele paradisului. In afara faptului ca e bogat in vitamina C, grapefruitul ajuta la combaterea candidozei! Detalii »

Afinele pentru sanatatea noastra!

Poate ca de acum inainte vom gasi afinele (Vaccinium myrtillus), nu doar in frigider, ci si in trusa medicala de acasa. Pigmentii care dau culoarea albastra acestor fructe sunt antocianinele, care contin elemente mai valoroase decat cele din miezul fructului. Aceste fructe care contin o multime de antocianine cu proprietati bioactive care ajuta la mentinerea sanatatii oamenilor. Detalii »

Acerola sau visinul Barbados

Acerola (lat. Malpighia glabra) este o specie subtropicala din familia Malpighiaceae. Acerola este de fapt un arbust sau pom mic fructifer peren. Frunzele acestui arbust sunt dispuse opus, sunt oval-lanceolate, lungi de 5-10 cm si au marginea dreapta. Florile cresc in buchetele de cate 2-5 iar fiecare floare are un diametru de 1-1,5 cm, avand cinci petale roz sau rosii. Detalii »

Cele mai hranitoare fructe

Putine lucruri se compara cu dulceata zmeurei proaspat culese sau cu prima muscatura dintr-o lebenita zemoasa. Fructele nu sunt doar bune la gust, sunt si sanatoase. Bogate in vitamina A şi C, minerale, antioxidanti, fibre si alte substante hranitoare, fructele pot preveni bolile de inima, infarcturile, controla tensiunea si colesterolul si preveni unele soiuri de cancer. Iata o lista cu 10 fructe sanatoase. Detalii »

Afinele: bunătăţi de iulie

În ţara noastră cresc spontan două specii de afin: afinul vânăt sau brumăriu şi afinul negru. Ele cresc sub formă de tufă scundă (20-50 cm), au tulpini târâtoare, de tipul rizomilor, şi formează covoare vegetale compacte, care acoperă coastele şi povârnişurile munţilor, deasupra etajului pădurilor, până la altitudinea de circa 2000 m. Florile afinului sunt vizitate de albine pentru nectar şi polen. Prima cultura de afine a fost înfiinţată în ţara noastră la Bilceşti la 840 m altitudine. Detalii »

Ciupercile - Totuşi, care sunt otrăvitoare?

Are o mare importanţă în alimentaţia omului, atât în situaţii deosebite cât şi în condiţiile de viaţă obişnuite. Dintre ciupercile mari, sunt mai numeroase ciupercile comestibile decât cele otrăvitoare al căror număr este în general restrâns. Ciupercile conţin: apă în proporţie de 82-92%, substanţe minerale, substanţe organice, acizi organici. Ciupercile consituie un aliment complet cu o valoare nutritivă redusă, la care se mai adaugă şi aroma lor care le conferă calităţi apetisante apreciabile. Detalii »

Ce vitamine conţin fructele?

Fructele proaspete sunt produse alimentare cu valoare nutritivă foarte ridicată, având în compoziţie cantităţi importante de zaharuri, substanţe minerale şi vitamine. Vitaminele sunt substanţe indispensabile menţinerii stării de sănătate a organismului uman. Sunt sintetizate de plante şi îndeplinesc rolul de mijlocitor al reacţiilor chimice ce se produc în corpul uman, în cadrul proceselor de creştere şi reproducere. Lipsa vitaminelelor sau scaderea lor în alimentaţie poate cauza tulburări mari în toate celulele şi ţesuturile. Detalii »