No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
Pe pagina principala

Mure

Murul de padure, este foarte raspandit in tara noastra, cu deosebire in zonele deluroase si submontane. Datorita ghimpilor de pe tulpini, recoltarea murelor salbatice este destul de anevoioasa. Productia de mure se obtine in principal de la murul de padure. In plantatii comerciale si in gradinile populatiei se cultiva soiuri de mur fara ghimpi (Thornfree, Smoothstem, Evergreen), originare din America de Nord (S.U.A.). Fructele acestor soiuri se recolteaza in a doua jumatate a lunii august si in prima decada din septembrie.

Stiri asemanatoare

Despre prune

Prunele sunt fructe delicioase, apartinand familiei rosaeae. Fructul este o drupe apartinand speciei prunus. Planta este cel mai bine descrisa drept un copac de mici dimensiuni find des intalnit in Statele Unite, Europa, Japonia si China. Detalii »

Piersica - un plus adus sanatatii tale

Delicioase si extrem de populare, piersicile sunt originare din China, de unde s-au raspandit in lume cu ajutorul negustorilor care foloseau Drumul Matasii. Fructele apartin genului Prunus, familiei rosaeae, si poarta numele de Prunus persica. Detalii »

Fisticul si importanta lui

Fisticul a fost inca din cele mai vechi timpuri un simbol al sanatatii si bunastarii, deoarece contine elemente nutritive esentiale pentru o sanatate de fier. E cultivat la scara larga in Statele Unite, Turcia, Iran, Syria, Turcia si China, insa are nevoie de 8-10 ani de la plantare pentru a da primele roade. Detalii »

Zmeura - aroma verii

Din punct de vedere botanic,zmeurul este o tufa apartinand familiei Rosaceae din specia Rubus, fiind cultivata in cele mai bune conditii in regiunile temperate. Vrei sa simti aroma verii? Citeste mai multe despre zmeura! Detalii »

Nucile si beneficiile lor

Nucile au fost, inca din timpuri stravechi asociate cu intelectualii deoarece forma lor seamana cu cea a creierului. Acum stim insa, ca pe langa aceasta, ele sunt pline de factori care ajuta la pastrarea unei sanatati optime. Nucile contituie o bogata sursa de energie, continand multi nutrienti, antioxidanti si vitamine esentiale pentru o buna functionare a organismului  Detalii »

Cum sa cresteti zmeura

Desi zmeura poate fi scumpa la magazin, daca alegeti sa o cresteti in curtea din spate va veti alege cu deserturi de vis pe tot parcursul verii. Ele sunt usor de crescut daca aveti un spatiu limitat, un ghiveci sau un colt mic. Detalii »

Bananele - o sursa de energie

Consumati cat mai multe banane, sursa de energie a naturii! Sunt disponibile intregul an si sunt ieftine. Apartin familiei Musaceae si sunt unele dintre cele mai raspandite culturi din zona tropicala si subtropicala. Detalii »

Migdalele - simbolul bunastarii si sanatatii

Extrem de gustoase, migladele au fost pentru mult timp un simbol al bunastarii si sanatatii. Sunt bogate in nutrienti esentiali pentru o sanatate optima. Din punct de vedere botanic, constituie fructele unei specii apartinand familiei Rosaceae, din specia Prunus. Numele stiintific este Prunus dulcis. Migdalul este un copac foios mic, originar din zona muntilor Vestului Asiei. Detalii »

Pepenele verde sau delicioasa lubenita

Pepenele verde apartine familiei Cucurbitaceae si isi are originea in desertul Kalahari, de unde s-a raspandit in toate zonele cu clima calda. Planta este cunoscuta de foarte multa vreme (cu circa 1500 ani inainte de, iar din secolul al XlV-lea in Europa. Pepenele verde se cultiva pentru fructele sale, care se consuma in stare proaspata, si este foarte apreciat pentru continutul in diferite vitamine (A, B, C, PP), saruri minerale (de K, P, Ca, Fe), continut ridicat in zaharuri. Consumul de pepeni verzi se recomanda sub forma de cura in afectiunile renale. Detalii »

Pepene galben

Pepenele galben este originar din Africa de Sud-Est. Este cunoscut de peste 2000 de ani, fiind mentionat in scrierile chineze cu 800 de ani inainte de Hristos. S-a raspandit pe toate continentele in special in zonele cu clima favorabile. Pepenele galben a fost introdus in Romania din secolul XIII-lea si in prezent se cultiva in zona de sud si sud-vest a tarii. Detalii »