No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
Pe pagina principala

Mure

Murul de padure, este foarte raspandit in tara noastra, cu deosebire in zonele deluroase si submontane. Datorita ghimpilor de pe tulpini, recoltarea murelor salbatice este destul de anevoioasa. Productia de mure se obtine in principal de la murul de padure. In plantatii comerciale si in gradinile populatiei se cultiva soiuri de mur fara ghimpi (Thornfree, Smoothstem, Evergreen), originare din America de Nord (S.U.A.). Fructele acestor soiuri se recolteaza in a doua jumatate a lunii august si in prima decada din septembrie.

Stiri asemanatoare

Moşmon, scoruş sau corn

Toată lumea mănâncă mere, pere, cireșe sau piersici. Dar scorușele sau moșmoanele sunt fructe mai puțin cunoscute printre români, mai ales în mediul urban. De aceea am ales să vă povestim câte ceva despre câteva fructe mai puţin cunoscute, dar care sunt delicioase si sănătoase! Detalii »

Grapefruitul combate candidoza

Multi cred despre acest fruct amarui ca este originar din regiunile mediteraneene. Adevarul e ca grapefruitul provine din insulele indiene, unde purta denumirea de Citrus Paradisi, adica citricele paradisului. In afara faptului ca e bogat in vitamina C, grapefruitul ajuta la combaterea candidozei! Detalii »

Cand se planteaza Guava?

Guava (Psidium Guajava) este un fruct exotic ce provine din America de Sud. Are un gust dulce-acrisor, parfumat si asemanator cu cel al fructului pasiunii. Guava contine multe vitamine, in special Vitamina C fiind un fruct folosit in tratamentul pentru regenerarea colagenului. Detalii »

Afinele pentru sanatatea noastra!

Poate ca de acum inainte vom gasi afinele (Vaccinium myrtillus), nu doar in frigider, ci si in trusa medicala de acasa. Pigmentii care dau culoarea albastra acestor fructe sunt antocianinele, care contin elemente mai valoroase decat cele din miezul fructului. Aceste fructe care contin o multime de antocianine cu proprietati bioactive care ajuta la mentinerea sanatatii oamenilor. Detalii »

Acerola sau visinul Barbados

Acerola (lat. Malpighia glabra) este o specie subtropicala din familia Malpighiaceae. Acerola este de fapt un arbust sau pom mic fructifer peren. Frunzele acestui arbust sunt dispuse opus, sunt oval-lanceolate, lungi de 5-10 cm si au marginea dreapta. Florile cresc in buchetele de cate 2-5 iar fiecare floare are un diametru de 1-1,5 cm, avand cinci petale roz sau rosii. Detalii »

Cele mai hranitoare fructe

Putine lucruri se compara cu dulceata zmeurei proaspat culese sau cu prima muscatura dintr-o lebenita zemoasa. Fructele nu sunt doar bune la gust, sunt si sanatoase. Bogate in vitamina A şi C, minerale, antioxidanti, fibre si alte substante hranitoare, fructele pot preveni bolile de inima, infarcturile, controla tensiunea si colesterolul si preveni unele soiuri de cancer. Iata o lista cu 10 fructe sanatoase. Detalii »

Afinele: bunătăţi de iulie

În ţara noastră cresc spontan două specii de afin: afinul vânăt sau brumăriu şi afinul negru. Ele cresc sub formă de tufă scundă (20-50 cm), au tulpini târâtoare, de tipul rizomilor, şi formează covoare vegetale compacte, care acoperă coastele şi povârnişurile munţilor, deasupra etajului pădurilor, până la altitudinea de circa 2000 m. Florile afinului sunt vizitate de albine pentru nectar şi polen. Prima cultura de afine a fost înfiinţată în ţara noastră la Bilceşti la 840 m altitudine. Detalii »

Ciupercile - Totuşi, care sunt otrăvitoare?

Are o mare importanţă în alimentaţia omului, atât în situaţii deosebite cât şi în condiţiile de viaţă obişnuite. Dintre ciupercile mari, sunt mai numeroase ciupercile comestibile decât cele otrăvitoare al căror număr este în general restrâns. Ciupercile conţin: apă în proporţie de 82-92%, substanţe minerale, substanţe organice, acizi organici. Ciupercile consituie un aliment complet cu o valoare nutritivă redusă, la care se mai adaugă şi aroma lor care le conferă calităţi apetisante apreciabile. Detalii »

Ce vitamine conţin fructele?

Fructele proaspete sunt produse alimentare cu valoare nutritivă foarte ridicată, având în compoziţie cantităţi importante de zaharuri, substanţe minerale şi vitamine. Vitaminele sunt substanţe indispensabile menţinerii stării de sănătate a organismului uman. Sunt sintetizate de plante şi îndeplinesc rolul de mijlocitor al reacţiilor chimice ce se produc în corpul uman, în cadrul proceselor de creştere şi reproducere. Lipsa vitaminelelor sau scaderea lor în alimentaţie poate cauza tulburări mari în toate celulele şi ţesuturile. Detalii »

Cele mai ciudate fructe

Ne minunăm pe naivitatea vechilor europeni de a nu fi recunoscut valoarea unor fructe şi legume. Dar oare câţi dintre noi am şti să mâncăm fructe ca şi Durian, Degetele lui Budha, Salak? În continuare urmează 10 dintre cele mai ciudate fructe găsite de noi. Detalii »