Am plantat anul trecut o mini livada de 100 de pomi pe un teren de 3000 m2. S-au prins 92 si au inmugurit si au infrunzit. Primii s-au inbolnavit ciresii.
In timpul iernii in zile cu temperaturi ce depasesc 0 grade celsius (februarie inceputul lui martie este timpul favorabil) se efectueaza stropiri cu ulei horticol si zeama bordeleza. Uleiul horticol se administreaza inainte de aparitia mugurilor. Tratamentele cu zeama bordeleza se pot efectua pana inainte de pleznirea mugurilor.
Buna seara! Am achizitionat dintr-un magazin de profil acum cca o luna patru kalanchoe cu flori de culori diferite.Precizez ca nu le-am schimbat ghivecele de teama de-a nu le pierde inflorescenta pe care am stimulat-o cu un fertilizator recomandat plantelor cu flori .Desi nu dau semne "de oboseala" presupun ca aceste vase nu le vor asigura pe mai departe evolutia dorita .Ca urmare, rog sa-mi spuneti ,cunoscand ca nu sunt plante prea pretentioase,daca o expunere afara le-ar fi benefica si daca mai pot amana transplantarea in alte ghivece,desigur (si) mai estetice.Deasemenea ,extrapoland,cam dupa cata vreme plantele cumparate in ghivece( cel putin penibile)ar necesita o schimbare de natura celei redate anterior? Ganduri frumoase,mereu!
Raspuns:
Buna ziua,
Dupa terminarea infloririi se recomanda schimbarea vasului cu o marime sau doua mai mare. Folositi un substrat cu pH neutru (universal). Expunerea afara este foarte benefica cu conditia ca in orele cu soare arzator (11-18) sa nu fie asezate in plin soare.