No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Flori Categorie
Altele Proprietate

Pune o intreabare: maxim

Specialist: Horticultor InfoGradina.ro

Intrebare:

Buna ziua, Tocmai ce am recoltat din gradina o multime de flori si le-am pus in vaze. As dori sa stiu cum le-as putea pastra pentru mai mult timp. Imi sunt tare dragi, si casa mea e parca alta. Ce sa fac cu ele?Raspuns:

Buna ziua,


Vasele in care se pun florile taiate trebuie sa fie curate si dezinfectate, pentru evitarea infestarii apei si a tulpinilor florale cu microorganisme patogene care blocheaza vasele conducatoare si determina putrezirea tulpinilor si ofilirea florilor.


Schimbarea apei zilnic, si improspatarea taieturii contribuie la prelungirea duratei florilor. Longevitatea florilor taiate depinde si de temperatura la care s-a facut pastrarea florilor si durata depozitarii lor.


Temperatura din vas are o influenta deosebita. Florile de primavara, recoltate de obicei in zile racoroase se pastreaza mai bine in apa rece, pe cand cele de vara rezista mai bine in apa la temperatura camerei.


Aveti grija ca florile cu petale albe sa nu se stropeasca cu apa deoarece se pateaza. Prelungirea vietii florilor in vase poate fi realizata prin adaugarea in apa a unor substante chimice in diferite combinetii si concentratii.
Informatii pe aceeasi tema:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeasi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »