No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Legume Categorie
Boli si daunatori Proprietate

Pune o intreabare: florenta

Specialist: Inginer Valeria Goilean

Intrebare:

daca anul acesta am avut in solar atac de alternarioza si putregai cenusiu cu ce sa tratez la primavara solul in solar preventiv inainte de plantatRaspuns:

Buna ziua,


In primul rand curatati foarte bine sera de resturile vegetale, pe care ar fi bine sa le ardeti. Ar fi bine daca ati avea posibilitatea sa dezinfectati cu abur. Puteti folosi unele produse chimice recomandate la magazinele de profil, daracestea pot determina remanenta si pot aparea rezidii in produse datorita faptului ca se dau in cantitati destul de mari.


Cel mai obisnuit tratament de prevenire si combatere a sporilor ciupercilor patogene este zeama bordeleza. Daca o aplicati pe sol, puteti folosi o concentratie mai mare de 2 % sulfat de cupru. De asemenea puteti folosi si sulf muiabil.


Ar fi bine daca ati putea respecta o anumita rotatie a culturilor care sa diminueze atacul agentilor patogeni. Daca nu puteti respecta prea multe din aceste masuri preventive si chiar daca le-ati respectat, cand faza de vegetatie a plantelor de cultura permite interveniti cu tratamente preventive.Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeasi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »