No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Plante Categorie
Altele Proprietate

Pune o intreabare: maxim

Specialist: Horticultor InfoGradina.ro

Intrebare:

Apartamentul meu are ferestrele intreptate spre nord, neavand acces direct la razele soarelui. Ce plante pot sa cresc ?Raspuns:

Exista multe plante care cresc fara a avea nevoie ca razele de soare sa le atinga direct. Va trebui sa clarificam situatia apartamentului dumneavoastra. Luminozitatea camerei este ridicata sau scazuta ? Camera este calduta sau racoroasa ?


Din moment ce apartamentul este orientat spre nord, presupun ca aveti o camera racoroasa si cu un nivel scazut de luminozitate. Plantele care cresc fara probleme in acest mediu sunt Ficusul (Ficus binnendijkii), Dieffenbachia (Dieffenbachias), o mare varietate de ferigi (coincidenta face ca acestea chiar sa iubeasca umiditatea si racoarea), Craciunita (Schlumbergera), cyclamen, gardenia, azaleele si primulele (Primula obconica). Acestea sunt doar cateva dintre plantele care pot tolera o camera racoroasa, umbra partiala sau lumina solara indirecta.


Daca veti merge la o sera sau la un magazin de articole interioare pentru casa, pentru a va cumpara planta, asigurati-va ca cititi eticheta cu atentie. Ar trebui ca pe aceasta sa scrie cantitatea de lumina solara directa si alte conditii pe care planta trebuie sa le intalneasca, in mod special. Nu cumparati o planta care nu are o eticheta cu descriere, decat in cazul in care sunteti siguri pe dumneavoastra ca vanzatorul stie ce vorbeste si va poate da sfaturi.Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeasi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »