No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
Plante Categorie
Altele Proprietate

Pune o intreabare: raducu

Specialist: Ion Anamaria

Intrebare:
Buna,

De ce se usuca incepand de la varfuri frunzele palmierului areca? Temperatura in camera este de 17-18 grade, l-am udat o data pe saptamana cu apa de ploaie si l-am pulverizat cu apa o data pe saptamana.

Multumesc


Raspuns:
Buna,
Ii administrati ingrasamant? Daca nu i-ati administrat pana cum, va recomand sa folositi un ingrasamant care sa ii asigure necesarul de Potasiu, altfel frunzele sale nu vor mai fi la fel de aspectuoas ,si va aparea exact aceasta problema. Se poate folosi ingrasamantul lichid folosit la plantele decorative prin frunze sau ingrasamant special pentru palmieri, administrat 1 data pe luna.

De asemenea, palmierul Areca necesita o lumina puternica, dar nu soarele amiezii direct; poate fi amplasat langa o fereastra sudica, vestica sau estica, avand grija sa nu cada razele soarelui direct pe frunzele sale, altfel acestea se vor arde. Poate tolera direct soarele bland al diminetii sau seara dupa ora 18.
Ca toti palmierii, si Areca adora caldura verii, dar iarna nu rezista la temperaturi sub 13 grade Celsius.

Verificati si solul. Nu este foarte pretentios in ceea ce priveste solul, atata timp cat acesta ii permite un drenaj bun al apei. Este recomandat a se folosi un amestec format din parti egale de: pamant de gradina, nisip (sau perlit) si muschi sphagnum. Areca prefera solurile usor acide, asadar se poate folosi si turba in compozitia substratului. Are nevoie de o udare abundenta, avand grija, insa ca apa sa nu stagneze in farfurioara.

Pamantul nu trebuie sa se usuce foarte tare intre udari; totodata este un palmier destul de rezistent la seceta.
Daca mai aveti intrebari, le astept cu placere.

Numai bine,
Ion Anamaria
Garden Design and LandscapeInformatii pe aceeasi tema:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeasi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »