No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Plante Categorie
Altele Proprietate

Pune o intreabare: zuzulina

Specialist: Horticultor InfoGradina.ro

Intrebare:
Buna ziua,

Am 2 tipuri de orhidee primite, una specia Phalaenopsis si cealalta Cymbidium. Nici una nu mai infloreste, desi pe timpul verii le-am administrat stimulator pt inflorire universal. Cymbidium are frunzele verzi, unele sunt noi, micute, langa tulpinile mari, insa pe tije nu se vede nici un mugur.

Iar Phalaenopsis are 2 frunze de la inceput, care nu sunt uscate, insa dupa ce s-au florile uscat si au cazut, am citit undeva pe internet ca trebuie taiata tulpina pe care avut florile deasupra celui de-al doilea nod. Nu stiu daca am facut bine. Am si mutat-o intr-un alt ghiveci, mai marisor si i-am completat pamantul la fundul ghiveciului cu cel care se gaseste in florarii.

Nu le ud foarte des, si asa cum am mai spus, le-am aplicat si ingrasamant si stimulator pt inflorire, dar Phalaenopsis nu a mai inflorit de la sfarsitul primaverii, iar Cymbidium de prin ianuarie a.c.

Va rog sa-mi spuneti ce as putea face.
Multumesc !


Raspuns:
Buna,

Pamantul orhideei Phalaenopsis trebuie sa fie un amestec de pin cu spuma de poliuretan, turba si carbune de lemn. Sper ca ati cumparat un astfel de amestec din florarie.

In perioada martie-septembrie se administreaza fertilizante pentru azalee, atunci cand se si efectueaza operatiunile de transplantare. Daca ati mutat-o intr-un ghiveci cu 2-3 numere mai mari, inseamna ca planta de dezvolta la nivel de radacina mai mult, motiv pentru care nu face flori. De regula, transplantarea se face intr-un ghiveci cu 1-1,5 marimi mai mari. E foarte important sa nu-i deranjati radacinile.
Pentru a uda planta, folositi apa calduta, de preferinta apa statuta in sticla de cateva zile. Nu folositi niciodata apa rece sau direct de la robinet.

Daca temperatura este constanta si udati florile in functie de necesitatile fiecarei plante, nu vor intarzia aparitia florilor. De obicei, aceste orhidei infloresc o data sau de 2 ori pe an, daca nu trec prin procese de transplantare sau mediul ambient nu se schimba brusc.

Numai bine,
www.infogradina.ro



Informatii pe aceeasi tema:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeasi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »