No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Plante Categorie
Boli si daunatori Proprietate

Pune o intreabare: ady.adrian

Specialist: Inginer Valeria Goilean

Intrebare:
Buna ziua! am cumparat de 2 sapt. 2 palmieri * Areca*, sunt in ghiveciul si cu pamantul lor, special cumparat, dar a aparut pe tulpini si pe partea inferioara a frunzelor, un fel de puncte albe sau mai bine zis ca faina alba,nu sunt prea multe, dar cred ca va mai aparea; palmierii sunt tinuti in living cu destula lumina(nu prea puternica),sunt udati la 3/4 zile direct in tavita lor,nu pe pamant iar frunzele se stropesc periodic cu apa prin pulverizare.

Intrebarea mea este*ce se intampla cu aceasta faina aparuta,cat de mult ii pot afecta sau ce tratament sa le aplic?* Va multumesc pt timpul si atentia dvs acordata si sper sa-mi puteti fi de ajutor; am sa continui sa va urmaresc pe site, deorece am mai multe flori si aici gasesc multe informatii utile;
o zi buna!


Raspuns:
Buna ziua,
Dumneavoastra numiti fainare ceea ce aparut pe plante. Daca a aparut pe dosul frunzei nu este asa numita boala "fainare". Boala fainare nu apare sub forma de puncte ci asa cum ii spune numele apare ca o pulverizare uniforma ca faina pe toata suprafata afectata.
Pe dosul frunzei apar paduchii. Daca arata albiciosi pot fi paduchi lanosi. Incercati sa ii indepartati cu mana folosind in acelasi timp un insecticid specific (Confidor).
La magazinele de specialitate se gaseste un spray cu specificarea anti-cosenile.

Plantele ornamentale cultivate in locuinte provin din zone ecologice specifice pentru fiecare specie. Pentru bunul confort al plantei ar fi de dorit sa se reproduca in locuinta conditiile din zonele de bastina. Majoritatea palmierilor provin din zone tropical uscate, unde umiditatea relativa este scazuta si frunzele nu prea vin in contact cu apa. Daca palmierul dumneavoastra este Areca nu-l mai stropiti cu apa.
Daca aveti un palmier Chamaedorea puteti sa-l si pulverizati pe frunze, dar acest lucru nu este necesar.

Aceste puncte albe pe care le descrieti apar cel mai frecvent la palmierul Howea. Acesta este un palmier de umbra dar nu iubitor de umiditate mare.Informatii pe aceeasi tema:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeasi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »