No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
 
 
Plante Categorie
Boli si daunatori Proprietate

Pune o intreabare: andy

Specialist: Ion Anamaria

Intrebare:
Am un pomelo in ghiveci. Este altoit si are deja cateva fructe coapte. De la o vreme, pe frunze, a aparut un lichid transparent si lipicios; pe spatele frunzelor se vad niste "musculite" maronii. Ce este de facut? Exista vreun tratament special pentru aceasta problema?
Va multumesc!


Raspuns:
Buna,

Punctele maronii de pe dosul frunzelor sunt paduchi testosi. Chiar daca pulverizezi cu diverse insecticide acestia nu dispar si continua sa distruga planta.Trebuie sa faci un amestec de apa si spirt medicinal in parti egale, inmoi o cirpa curata in acest amestec si stergi bine frunzele pe fata si dos.

Apoi incepi sa cureti punctele acelea maronii unul cite unul exact cum ai si observat, adica se desprind cu unghia. La final speli inca o data cu amestecul apa - spirt. Izoleaza planta si tine-o sub supraveghere.Deasemenea repeta actiunea inca de doua ori, o data pe saptamina.

Planta se poate reinfesta dupa mai multe luni de aceea am spus ca o perioada de timp trebuie ingrijita indeaproape. Ar fi bine de curatat si pamintul de la suprafata ghiveciului si inlocuit cu altul proaspat.

Succes
Ion AnamariaInformatii pe aceeasi tema:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeasi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »