No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
Pomicultura Categorie
Altele Proprietate

Pune o intreabare: Nekro

Specialist: Inginer Valeria Goilean

Intrebare:
Buna ziua,

Am un lamai care creste foarte interesant, pe verticala...are cateva ramificatii jos, dar a atins deja 190 cm si tinde in continuare sa creasca pe verticala, fara ramificatii...in plus secreta o substanta lipicioasa pe frunze...

Ce anume ar trebui sa fac pentru a-l convinge sa creasca mai...ca un copac...?

Inca o problema. Am o alta planta pe care nu stiu sa o identific (are aspectul unui palmier, cu un singur trunchi si cu frunze lungi, verde inchis) si care are dificultati de crestere....tinde permanent sa se ofileasca si sa isi lase frunzele ´pleostite´....ce anume sa fac?

Va mulrumesc!!


Raspuns:
Buna ziua,

Referitor la lamai.
Substanta lipicioasa de pe frunze nu este secretia lamaiului, este un semn caracteristic existentei paduchilor de frunze. Folositi un tratament corespunzator recomandat la magazinele de specialitate. Repetati tratamentul conform datelor de pe prospect.

La supermarketuri exista un spray cu specificatia pentru cosinele (printre alte recomandari). Cresterile excesive pe verticala pot fi datorate luminii insuficiente. Trecand peste tendinta naturala a pomului de as forma un anumit tip de coroana marimea si forma acesteia sunt determinate prin taierile de formare.

Referitor la a doua planta, cresterea insuficienta se datoreaza lipsei de elemente nutritive (fertilizant). Pleostirea frunzelor se poate datora excesului de umidate.Informatii pe aceeasi tema:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeasi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »