No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Gradina cu flori salbatice (II)

Ultima modificare: 2010-09-09 | Primul publicat: 2010-09-01
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Gradina cu flori salbatice (II)
Plantele perene nu vor inflori din primul an si daca sperati sa va bucurati de gradina ani de-a randul, o supra-insamantare ocazionala ajuta la mentinerea echilibrului plantelor. Aceasta lucrare poate fi facuta la fiecare doi ani sau oricand observati un dezechilibru in gradina.

Continuarea articolului: Gradina cu flori salbatice


Daca plantati o gradina mare si cautati un aspect de pajiste, ar trebui sa luati in vedere includerea unor ierburi  pentru a umple locurile goale si a descuraja buruienile. Festuca este o alegere buna in zonele mai reci, iar in climatul mai cald, preferata este festuca inalta. Zazania (lolium perenne) si iarba albastra de Kentucky tind sa intre prea mult in competitie cu florile prin urmare nu sunt cele mai bune alegeri. In jur de 11 kg de seminte pe  jumatate de hectar ar trebui sa ajunga.

 

 

gradina salbatica

Plantele salbatice au nevoie de putina ingrijire:

 

● Udarea in timpul perioadelor de seceta va ajuta plantele si nu le va face dependente de grija ta 
Buruienile vor incerca sa invadeze gradina, dar florile salbatice cresc foarte dens; plivitul initial ar trebui sa fie minim devenind tot mai rar pe masura ce gradina se umple.
● „Cositul" este principala sarcina. Toamna tarziu, dupa ce plantele anuale si-au dat samanta,  iar cele perene sunt inactive, intreaga suprafata ar trebui cosita la o inaltime de 10-15 cm. Daca terenul este prea mare pentru a-l curata cu mana, cositi la reglajul cel mai inalt pe care il are masina de tuns iarba. Astfel  va asigurati ca varfurile cu seminte cad alaturi si descurajati cresterea oricaror plante perene lemnoase care ar putea prelua controlul.

 

 

gradina salbatica 2

Sfaturi pentru cresterea unei gradini cu flori salbatice


1. Construiti-va razoarele toamna inaintea momentului in care doriti sa plantati. Astfel nu va trebui sa luptati cu toate buruienile care se raspandesc primavara.

2. Cel mai bun moment pentru plantarea florilor salbatice este primavara. Daca incepeti plantarea vara tarziu, fiti siguri ca o faceti cu cel putin 8-10 saptamani inainte de inghet.

3. Semanati primavara foarte devreme cand pamantul abia incepe sa se dezghete. Semintele vor primi umiditate adecvata de la zapada si vor intra in contact cu solul prin rostogolire. Desigur, trebuie ca razorul sa fie pregatit din toamna precedenta.

4. Luati in seama construirea de poteci astfel incat sa va puteti plimba prin gradina. Iata cateva sugestii de plante pentru atragerea pasarilor si fluturilor in gradina proprie de flori salbatice.

 

Sugestii de plante pentru o pajiste de flori salbatice:


  • Coada soricelului (achillea millefolium)
  • Rudbeckia (Rudbeckia hirta)
  • Cosmos (Cosmos bipinnatus)
  • Cleome hasslerana
  • Zinnia (Zinnia elegans)
  • Albastrele (Cetaurea cyanus)
  • Caldarusa (Aquilegia Vulgaris)
  • Nasturtium (Tropaeolum majus)
  • Iarba episcopului (Ammi majus)
  • Iberis (Iberis umbellata)
  • Trifoiul alb olandez (Trifolium repens)

 



Tu ce zici?