No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Cum sa ai o gradina de legume (II)

Vrei sa mananci legumele direct de la tine din gradina? Ai un spatiu pe care vrei sa-l transformi in gradina? Urmand sfaturile de mai jos iti vei transforma gradina intr-un aprozar. Detalii »

Cum sa fortezi bulbii sa incolteasca (I)

Aceasta este o tehnica care imita conditiile pe care bulbii le vor intalni afara, in gradina. Folositi aceasta metoda pentru a pacali bulbii dumneavoastra preferati, astfel, acestia vor inflori mai repede. Detalii »

Plante acvatice ce supravietuiesc in umbra

Amenajarea unui iaz in plina umbra este mai dificila decat amenajarea unui iaz in soare. Pastrarea iazului curat de frunze si alte vegetatii pentru a preveni putrezirea si pastrarea apei curate se poate dovedi o provocare. Mai mult, majoritatea plantelor acvatice au nevoie de soare pentru a se simti bine. Totusi, exista cateva specii de plante care tolereaza umbra totala. Detalii »

Terasa in tonuri pastel

Gradinile mici par mai mari daca in locul contrastelor puternice se folosesc culori mai putine si nuante mai moi. De exemplu, rozul pastel, albastrul deschis si galbenul pal asezate unul langa celalalt, amestecate cu putin alb, vor crea un efect armonios. Culorile pastel, mai ales albul si galbenul, se impun in fata celorlalte nuante in special in zilele mohorate, gri sau la caderea serii. Sa profitam de aceste caracteristici atunci cand alegem culorile viitoarei noastre gradini. Dintre nuantele de galben sa alegem un galben deschis ca de sulf. Ca accesorii elegante putem include in proiectul nostru ierburi decorative sau flori cu petale verzui. Detalii »

Gradina victoriei

In spatele caselor si pe acoperisuri, inmugureste ceva ce aduce aminte de trecut: gradina victoriei. In timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial, gradinile victoriei au fost promovate de catre guvernul SUA pentru a economisi carburant si alte costuri. Detalii »

Cultura plantelor in solar

Cresterea legumelor si a rasadurilor in solarii este atat de rapida, incat momentul recoltarii poate sa apara si cu doua saptamani mai devreme decat la plantele crescute in alte conditii. Avantajul solariilor fata de cel al rasadnitelor este faptul ca acoperisul din folie poate fi montat si mutat peste oricare strat de legume. Detalii »

Cum sa ai o gradina de legume (I)

La mijlocul anilor 90, un grup de profesori si de membri ai comunitatii din Berkeley, California, au decis sa creeze o gradina scoala – nu doar un petec cu salata si morcovi pentru culegere extracuriculara - ci o gradina bine gandita in scoala. Detalii »

Constructii si amenajari in gradina: sere, rasadnite, solarii

Bariera extrem de mare in fata posibilitatii de realizare a productiei de legume, limitata de factorul temperatura, a determinat pe legumicultori sa gaseasca diferite modalitati de producere a legumelor. Au fost concepute constructii, cum sint : serele, solariile, tunelele, rasadnitele si altele, prin intermediul carora au fost depasite conditiile nefavorabile impuse de natura. Detalii »

Arbusti si flori de toamna

Frunzele nu sunt singurele pete de culoare toamna. V-ati dori sa pastrati splendoarea de culori a gradinii de vara pana la primul inghet? Va puteti impodobi gradina cu mult mai multe culori decat paleta oferita de frunzele cazatoare. Incercati aceste doua plante fructifere ce infloresc tarziu si va veti putea rasfata cu un caleidoscop de culori ce va vor face sa asteptati cu nerabdare zilele tot mai scurte ale toamnei. Detalii »

Cum sa faci legatura intre gradina si casa?

Gradina este o parte integrata in domiciliului nostru. Intocmai ca pe oricare incapere din casa o amenajam, o aranjam, sau chiar ne odihnim in ea. Detalii »