No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Ce sa contina schita gradinii?

Schita va fi “actul de baza” al gradinii, de aceea este indicat sa o elaboram cat mai repede. Ea arata situatia reala si ne ofera un punct de pornire in planurile viitoare. In acest scop, este recomandat sa folosim hartie milimetrica. Detalii »

Unde punem iazul in gradina?

De cele mai multe ori, este dificil de gasit locul ideal din toate punctele de vedere, a iazului in gradina. Sunt improprii portiunile abrupte, curtile cu copaci prea mari de foioase sau conifere, sau gradinile mici din fata casei. Detalii »

Secretul unei insamantari reusite

Ti s-a intamplat vreodata sa semeni sau plantezi rasaduri si sa nu se prinda? Prezentam, in continuare, pasii importanti pe care trebuie sa ii faci cand pui seminte la incoltit si, eventualele greseli ce se pot face. Detalii »

Cum sa amenajam aleile din gradina?

Intr-un mod sau altul, trebuie sa traversam gradina. Potecile sunt usor de recunoscut: sunt locurile batatorite. Asa ca azi vorbim de alei sau pavaje interesante. Prima intrebare este, pe unde sa construim aleile din gradina? Detalii »

Campanula sau Steaua Mariei

Genul Campanula cuprinde peste 200 de specii erbacee, anuale, bienale si perene, unele dintre ele răspândite şi în flora spontană din ţara noastră. Planta mică, pletoasă, delicată, produce numeroase flori albastre şi albe, aproape toată vara. Este originară din emisfera nordica. Numele genului este de origine latină: „campanula”= clopoţel. De aceea planta se mai numeşte Clopoţel italian, Steaua mariei, sau Steaua de la Bethleem. Detalii »

Iedera- Planta cu frunze veşnic verzi

Iedera este o plantă cu tulpină şi ramificaţii lemnificate, subţiri şi lungi, care pot fi lăsate să atârne sau, dimpotrivă, se dirijează pe diferite suporturi de care fie se fixează cu ajutorul rădăcinilor adventive ce se formează pe tulpină, fie se palisează. Este originară din Europa, Africa de Nord şi Japonia. Detalii »

Uneltele de baza pentru gradinarit

În momentul în care ne apucăm de grădinărit, suntem tentaţi să cumpăram tot ce vedem prin magazinele de specialitate. Totuşi, nu cheltuiţi inutil! Vom prezenta în continuare uneltele de bază care trebuie avute la îndemână când vă apucaţi de grădinărit. Pe lângă cele mai importante, prezentate mai jos, mai avem şi alte unelte auxiliare: ghivece, aracii şi legăturile lor, diferite suporturi pentru plante, coşuri, saci, răsadniţe, etichete, saci, sita, mănuşi. Detalii »

Prima ta grădină de legume

Gustul unei legume crescută în casă poate fi întrecut doar de o leguma crescută şi îngrijită de tine. În aproape toate cazurile gustul şi textura unei legume crescuta în casă întrece de departe orice produs din comerţ. Creşterea legumelor este o activitate plăcută, un pretext în plus de a petrece timp la soare. Nu vă speriaţi! Grădinăritul nu este o activitate grea. În curând veţi observa că un soi de pasiune pune stăpânire pe voi : plăcerea de a crea, de a creşte. Detalii »