No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
 
 

Sfaturi pentru un gradinar incepator

Ultima modificare: 2010-07-03 | Primul publicat: 2010-06-04
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Sfaturi pentru un gradinar incepator
Cauti o modalitate de a introduce culoare si viata in noua ta casa? Ca incepator vei considera ca este mai indicat ca un peisagist experimentat sa iti lucreze gradina. Ei, nu-i chiar asa. Gradinaritul e pentru oricine. Se cere doar putina hotarare si cateva sfaturi.


Ce ti-ar place sa cultivi? Flori sau legume? Informeaza-te in legatura cu climatul specific zonei tale si asa vei stii cu ce sol si vreme te confrunti. Invata termenii de baza si asa vei stii cu ce ai de-a face.

Urmareste un vecin sau prieten care are o gradina asemanatoare cu ceea ce ti-ai dori. Vei descoperi ca gradinarii sunt entuziasmati sa vorbeasca despre munca lor, sa imparta secrete si sa dea sfaturi. Intreaba cum ai putea sa incepi.

Ofera-te sa iti ajuti prietenul sau vecinul pentru a capata experienta. Pentru a-ti mari potentialul petrece cat mai mult timp in gradina.

 

 

Antreneaza toata familia in aceasta activitate
Antreneaza toata familia in aceasta activitate

 

Urmeaza un curs. Ele pot avea loc in diferite locuri cum ar fi scoala, unele centre, etc. Trebuie doar sa cauti un loc in zona. Horticultura poate fi foarte vasta, dar daca esti interesat de cresterea legumelor urmeaza un curs despre legume, daca vrei sa stii cat mai multe despre flori urmeaza un curs potrivit.

Poti de asemenea sa intri intr-un club pentru gradinarit sau orice altceva care are legatura cu asa ceva. Profita de orice oportunitate.

Gandeste-te la ceea ce poti face si nu la limite. Nu trebuie sa ai mult spatiu la dispozitie pentru a avea acest hobby. Poti creste rosii intr-un ghiveci si de asemenea poti creste un teren intreg de dovleci.

Ustensilele nu sunt exagerat de scumpe, 20 de lei o sapa care ti-e de mare folos pentru inceput.

Un singur lucru pe care trebuie sa il stii despre gradinari si gradinarit: nu ii deranjeaza sa dea sfaturi gratis, dar putini isi imprumuta ustensilele. Daca totusi imprumuti unelte, returneaza-le la timp si incearca sa iti achizitionezi unele cat mai rapid.


Tu ce zici?