No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
 
 

Sisteme de iluminat pentru sere

Ultima modificare: 2010-10-07 | Primul publicat: 2010-10-07
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Sisteme de iluminat pentru sere
Daca plantati seminte pentru a creste rasaduri in interiorul casei, veti avea nevoie de anumite tipuri de iluminat. Alegerea dumneavoastra va depinde de numarul de rasaduri cu care incepeti si de arealul care trebuie iluminat. Variantele se intind de la veioze cu un bec, pana la becuri cu o intensitate ridicata, de pana la 1000 watt.

Puteti sa achizitionati un produs care foloseste doar un bec sau puteti achizitiona o structura mai complexa, gata fabricata si disponibila.

Orice sistem de iluminat veti alege, ar fi bine sa ii montati un temporizator. Iluminatul de incapere este mai putin intens decat cel oferit de soare si trebuie sa functioneze intre 14 si 16 ore pe zi. Un temporizator functioneaza mai bine decat memoria dumneavoastra.

Urmati aceste sfaturi, pentru a alege ce fel de sistem de iluminat este bun pentru cerintele dumneavoastra:

 

Sera iluminata. Sursa: www.hydro.com
Sera iluminata. Sursa: www.hydro.com

 

 

1. Neoane Ott Biolite, de 60 cm, cu un spectru intreg de culori

Va trebui sa folositi o sursa de lumina cu spectru complet. Aceste becuri au lungimi standard (60 cm, Fluorescent) si sunt catalogate ca rezistente la 33 000 de ore de mers incontinuu. Ar trebui pozitionate direct deasupra rasadurilor si  trebui tinute mereu la o distanta de 8 - 12 cm de ele. Veti fi nevoiti sa ridicati structura pe care sta becul tot mai sus, pe masura ce planta creste.

2. Sistemele de iluminat Floralight

Iluminatul este pe baza de neon si au avantajul ca puteti ajusta cu usurinta luminozitatea si mobilitatea sistemului. Modelele au structuri fixe, suspendate pe cadre din metal cromat, la care se pot ajusta inaltimea. Au orificii adanci de 3 cm prin care se face irigarea si care tin ghivecele. Sistemele cu doua sau trei etaje au sisteme de rotire pentru o mai buna miscare a lor.

3. Watts 400 Watt HPS

Cea mai buna iluminare pentru perioada cand incepeti sa plantati semintele este obtinuta prin luminile de mare intensitate. Incep de la 400 watts si vor ilumina o zona de 0,300 metri patrati.

4. Watts 1000 Watt HPS SunSystem X

Sistemul de iluminat cu cea mai mare intensitate este de 1000 watts, care acopera o zona de aproximativ 0,800 metri patrati.

5. Lampa si temporizatorul

Asa cum am mentionat mai devreme, folosirea unui temporizator este cea mai utila varianta. Cel prezentat aici va lasa sa decideti ora pornirii si opririi, prin mutarea unor aratatoare pe un cadran care marcat. In cazul in care aveti o setare multipla, il puteti programa pentru doua opriri si doua porniri. Puteti gasi, cu usurinta, aceste temporizatoare la magazinele locale. Daca folositi o lumina de inalta intensitate, asiguratica ca temporizatorul poate suporta un stecher cu pamantare. Specificatii: 15 Amp 125 Volt 1/3 HP.