No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Lucrari in gradina in luna martie

Martie este luna in care incep sa infloreasca multe dintre plantele perene de primavara. Aubretia, Iberis (limba-marii), Arabis (gascarita), Bergenia (viorea alba, bergenie), ghioceii, Hamamelis (alunul vrajitoarelor) si multe altele va vor face zilele mai luminoase. Primavara e foarte aproape, asa ca e timpul sa devenim seriosi si sa pregatim gradina!Detalii »

Cum sa protejezi plantele de inghet

Daca esti confuz in privinta ideilor pentru protejarea plantelor de inghet, nu-ti fie frica. Cu un pic de pregatire si ingrijire, plantele tale ar trebui sa supravietuiasca iernii si sa fie gata sa infloreasca primavara.Detalii »

Gradinaritul in luna februarie

Chiar daca afara este inca o vreme rece, umeda si mizerabila, razele de soare ocazionale pot trezi in tine dorul de gradinarit. Cu un pic de noroc, natura iti va trimite in cale cateva flori in luna aceasta. Nu mai poti amana proiectele pentru gradina, asteptand zile mai frumoase...Detalii »

Lucrari in gradina in luna ianuarie

Desi in luna ianuarie activitatea din gradina inceteaza asta nu inseamna ca nu avem o seama de lucruri de care trebuie sa ne ingrijim pentru ca toate lucrurile sa fie in ordine in sezonul urmator. Pe langa preocuparea constanta pe care o reprezinta plantele verzi din interiorul casei, ne mai putem preocupa si de necuvantatoarele care dau tarcoale casei sau locului unde locuim.Detalii »

Lucrari in gradina in luna decembrie

In decembrie, oamenii alearga dintr-o parte in alta cu o lista lunga de lucruri de facut. Probabil ca ultimul lucru la care s-ar gandi cineva este munca in gradina. Din fericire, lista pentru gradina in aceasta luna este, mai degraba, o lista de lucruri pe care sa nu le faci.Detalii »

Pregateste-ti gradina pentru iarna

Toamna, cu culorile ei minunate, e pe terminate si iarna se apropie cu pasi repezi. Gradina ta necesita pregatiri pentru ca plantele sa treaca cu bine peste anotimpul rece si sa intampine sanatoase primavara. Citeste acest articol si afla ce pasi trebuie sa urmezi. Detalii »

Plantarea rasadurilor

Inainte sa va apucati de plantat, cititi aceste sfaturi referitoare la supravietuirea plantelor. Urmati aceste instructiuni atunci cand adaugati plante noi in gradina dumneavoastra, fie ca transplantati rasaduri sau plante mature din ghivece mari. Incepeti prin a alege plante sanatoase de la pepiniera. Detalii »

Rotunjoara - Glechoma hederacea

Iedera terestra sau rotungioara (Glechoma hederacea), nu a fost apreciata doar pentru proprietatile sale tamaduitoare ci a fost folosita de vechii saxoni la limpezirea berii inainte de introducerea hameiului. Detalii »

Irigarea gradinii

Pastrarea legumele din gradina sanatoase si infloritoare nu este intotdeauna un lucru usor, in mod special in timpul caniculei de vara. Apa este una din elementele cheie pentru mentinerea ritmului de crestere al acestora. Prea multa apa poate duce la moartea plantelor prin saturatie, prea putina apa duce la uscarea plantelor. Este important sa inveti cand, unde si cat de multa apa necesita gradina ta de legume. Detalii »

Elimina buruienile cu ajutorul ziarelor!

Gradinarii care sunt adepti ai metodelor organice se intreaba adeseori cum sa elimine iarba fara a folosi ierbicid – si fara munca excesiva! Ei bine, exista o metoda usoara si naturala care poate fi pusa in aplicare inainte de a face razoarele pentru plante, care implica folosirea ziarelor pentru a sufoca iarba. Detalii »