No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 

Plantarea rasadurilor

Ultima modificare: 2012-08-13 | Primul publicat: 2010-11-17
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Plantarea rasadurilor
Inainte sa va apucati de plantat, cititi aceste sfaturi referitoare la supravietuirea plantelor. Urmati aceste instructiuni atunci cand adaugati plante noi in gradina dumneavoastra, fie ca transplantati rasaduri sau plante mature din ghivece mari. Incepeti prin a alege plante sanatoase de la pepiniera.

Alegeti plante verzi, stufoase, inmugurite. Plantele subtiri, complet inflorite nu sunt potrivite pentru transplantare. Cautati sa evitati plantele cu frunze decolorate sau ofilite. Alegeti deci plante sanatoase. Plantele mai scunde, cu tulpini sanatoase si ramuri multe, sunt mai potrivite pentru transplantare si cresc in continuare mai bine decat plantele prea inalte si subtiri. Daca plantele pe care doriti sa le transplantati sunt bine inradacinate (radacinile sunt multe si incalcite), descalciti cu blandete ghemul de radacini atunci cand le plantati.

 

Cum se planteaza rasadurile

 

Incepeti procesul de transplantare a rasadurilor dupa ultimul inghet, intr-o zi calduroasa si noroasa. Inainte de a planta, pregatiti solul cu un cultivator sau cu o lopata, avand grija sa nu ramana bulgari de pamant. Faceti o groapa suficient de mare in care sa incapa radacina si care sa permita dezvoltarea plantei.

 

Transplantarea castravetilor
Castraveti replantati

 

Replantati cu usurinta

 

Asezati radacina rasadului in groapa si acoperiti-o cu pamant. Lasati destul spatiu intre rasaduri pentru a permite fiecarei plante sa ajunga la maturitate fara sa-si „aglomereze" vecinii.

 

transplantarea usturoiului
Replantarea usturoiului

 

Replantati plante mari

 

Pentru a replanta tulpini mai mari de la pepiniera, procedati la fel ca si in cazul rasadurilor. Controlati plantele invazive, precum calaparul, izma sau bambusul, plantandu-le in ghivece individuale - decupati intai partea de jos a ghiveciului - pentru a impiedica raspandirea lor. In primele saptamani, nu folositi ingrasamant pentru plantele replantate. In schimb, udati-le cu apa cu vitamina B pentru a le ajuta sa depaseasca „socul" replantarii. Udati-le in mod regulat, pana cand observati ca au crengute noi, ceea ce inseamna ca au prins radacina si supravietuiesc bine.

 

Udarea rosiilor recent transplantate
Udarea rosiilor recent replantate

Tu ce zici?