No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
Pe pagina principala

Lucrari in gradina in luna martie

Martie este luna in care incep sa infloreasca multe dintre plantele perene de primavara. Aubretia, Iberis (limba-marii), Arabis (gascarita), Bergenia (viorea alba, bergenie), ghioceii, Hamamelis (alunul vrajitoarelor) si multe altele va vor face zilele mai luminoase. Primavara e foarte aproape, asa ca e timpul sa devenim seriosi si sa pregatim gradina!

Stiri asemanatoare

Plante rezistente la seceta

Cand arhitectii peisagisti vorbesc despre trendurile in peisagistica pentru anii urmatori cuvantul seceta se regaseste pe buzele tuturor. Un concept relativ nou pentru curentele de gandire este cultura din ce in ce mai accentuata - ca o solutie la seceta si a a costurile ridicate -a plantelor rezistente la seceta in loc de peluza sau gazon. Acesta poate fi momentul sa ne orientam spre o amenajarea peisagistica mai ieftina. Detalii »

De ce echipament am nevoie pentru a planta rasaduri? (partea II)

In prima parte a acestui articol am vorbit despre lumina si pamant. Acum urmeaza sa va prezentam celelalte elemente importante la plantarea rasadurilor. Tot ce ne ramane sa va spunem este spor la munca! Detalii »

Terasa in tonuri pastel

Gradinile mici par mai mari daca in locul contrastelor puternice se folosesc culori mai putine si nuante mai moi. De exemplu, rozul pastel, albastrul deschis si galbenul pal asezate unul langa celalalt, amestecate cu putin alb, vor crea un efect armonios. Culorile pastel, mai ales albul si galbenul, se impun in fata celorlalte nuante in special in zilele mohorate, gri sau la caderea serii. Sa profitam de aceste caracteristici atunci cand alegem culorile viitoarei noastre gradini. Dintre nuantele de galben sa alegem un galben deschis ca de sulf. Ca accesorii elegante putem include in proiectul nostru ierburi decorative sau flori cu petale verzui. Detalii »

Gradina victoriei

In spatele caselor si pe acoperisuri, inmugureste ceva ce aduce aminte de trecut: gradina victoriei. In timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial, gradinile victoriei au fost promovate de catre guvernul SUA pentru a economisi carburant si alte costuri. Detalii »

Lucrari in gradina de legume: lunile iulie - decembrie

In articolul trecut am prezentat lucrarile pentru lunile ianuarie-iunie. In aceasta articol ne vom concentra mai degraba pe lucrari care vizeaza irigarea culturii, protejarea plantelor sensibile, culegerea regulata a legumelor iar in cele din urma recoltarea acestora. Nu vom uita nici de pregatirea uneltelor pe anul ce vine! Detalii »

Lucrari in gradina de legume: lunile ianuarie - iunie

Alaturi de restul lucrarilor de gradinarit, in gradina de legume avem de lucru in fiecare zi, din primavara pana in toamna: insamantare si plantare, irigare, afanarea solului, fertilizare, plivitul buruienilor, protectia plantelor, recoltare. Urmeaza o scurta descriere a lucrarilor de gradinarit efectuate din luna ianuarie pana in luna iunie. Detalii »

Cultura plantelor in solar

Cresterea legumelor si a rasadurilor in solarii este atat de rapida, incat momentul recoltarii poate sa apara si cu doua saptamani mai devreme decat la plantele crescute in alte conditii. Avantajul solariilor fata de cel al rasadnitelor este faptul ca acoperisul din folie poate fi montat si mutat peste oricare strat de legume. Detalii »

Cum sa ai o gradina de legume (I)

La mijlocul anilor 90, un grup de profesori si de membri ai comunitatii din Berkeley, California, au decis sa creeze o gradina scoala – nu doar un petec cu salata si morcovi pentru culegere extracuriculara - ci o gradina bine gandita in scoala. Detalii »

Cum se uda legumele?

Cel tarziu cu doua ore dupa plantarea legumelor solul va fi udat usor cu apa pulverizata in cantitatede cca. 5 l/m2. Cantitatea de apa va fi marita saptamanal, la inceputul verii aceasta cantitate putand ajunge chiar pana la 30 l/m2. Detalii »

Cantitatea apei de irigare

Apa de irigare va putea fi eficienta numai in cantitatea si in doza corespunzatoare. Majoritatea plantelor necesita o cantitate de apa mai ridicata doar in perioada de dezvoltare, in restul cazurilor excesul de apa poate fi daunator. Detalii »