No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
Pe pagina principala

Lucrari in gradina in luna martie

Martie este luna in care incep sa infloreasca multe dintre plantele perene de primavara. Aubretia, Iberis (limba-marii), Arabis (gascarita), Bergenia (viorea alba, bergenie), ghioceii, Hamamelis (alunul vrajitoarelor) si multe altele va vor face zilele mai luminoase. Primavara e foarte aproape, asa ca e timpul sa devenim seriosi si sa pregatim gradina!

Stiri asemanatoare

Cele 10 reguli elementare ale irigatiei

Cei care nu au puturi in gradina si sunt obligati sa stropeasca gazonul, rasadurile sau arbustii insetati cu apa din retea, sunt constienti si de cheltuielile ridicate. Din fericire, sunt multe persoane care cultiva gradina doar din placere, petrecand astfel timpul in aer liber. Daca pretul apei de 1 m3 este inmultit cu suprafata terenului si cu cantitatea de apa utilizata pe 1 m2 teren, poate fi calculat cu usurinta consumul de apa al unei gradini insetate. In cazul plantelor cultivate in clima Europei Centrale necesarul zilnic de apa pe suprafata de 1 m2 este de 10 l; in zilele de canicula aceasta cantitate poate fi chiar dublata. Detalii »

Constructii si amenajari in gradina: sere, rasadnite, solarii

Bariera extrem de mare in fata posibilitatii de realizare a productiei de legume, limitata de factorul temperatura, a determinat pe legumicultori sa gaseasca diferite modalitati de producere a legumelor. Au fost concepute constructii, cum sint : serele, solariile, tunelele, rasadnitele si altele, prin intermediul carora au fost depasite conditiile nefavorabile impuse de natura. Detalii »

Cum ne ingrijim sera?

In general in culturile din sere atacurile si volumul pagabelor asupra plantelor sunt mai mari decat cele din spatii deschise deoarece bolile si daunatorii sunt favorizati de conditiile artificiale de mediu. De aceea este important sa pastrati sera curata si ordonata! Detalii »

Cum sa intretineti o gradina de plante perene

Plantele perene sunt usor de intretinut, dar trebuie totusi sa ne ingrijim de ele. Sarcinile dumneavoastra in gradina se impart in doua categorii: vegherea asupra sanatatii gradinii si imbunatatirea aspectului ei. Detalii »

Arbusti si flori de toamna

Frunzele nu sunt singurele pete de culoare toamna. V-ati dori sa pastrati splendoarea de culori a gradinii de vara pana la primul inghet? Va puteti impodobi gradina cu mult mai multe culori decat paleta oferita de frunzele cazatoare. Incercati aceste doua plante fructifere ce infloresc tarziu si va veti putea rasfata cu un caleidoscop de culori ce va vor face sa asteptati cu nerabdare zilele tot mai scurte ale toamnei. Detalii »

Colectarea apei de ploaie

Prin colectarea apei de ploaie, putem face economii serioase, dar nu este indiferenta modalitate prin care o facem. Sa vedem cateva solutii! Detalii »

Cum sa ii asiguram varietate gradinii?

Sa ne imaginam o gradina in care, varza, este planta ornamentala, in care, pe visin se catara mrejele de dovleac si, toate acestea, sunt scaldate in parfumul florilor de vita-de-vie. Iata cam cum ar putea arata o gradina ideala: Detalii »

Compostul: aurul maro din gradina

Pamantul din gradina, solul fertil in care au loc procese fizice, chimice si biologice, are o compozitie destul de complexa. Plantele absorb din el substante nutritive, care ajuta la crestera si la dezvoltarea roadelor, semintelor si fructelor. Cateodata insa pamantul trebuie ajutat. Asa ca azi vorbim despre compost! Detalii »

Primavara timpurie in gradina

Va prezentam cateva idei practice pentru cresterea mai rapida a plantelor din gradina odata cu venirea primaverii. Cu ajutorul lor puteti avea recolte mult mai sanatoase si mai timpurii. Detalii »

Cum sa facem o gradina romantica cu flori de camp?

Raspandirea florilor de camp colorate in verdeata ierbii ofera o priveliste spectaculoasa. Acest aspect, este insotit de schimbarea parfumului florilor de camp, de la o saptamana la alta. Putem realiza o astfel de gradina respectand cateva reguli de baza. Detalii »