Se poate creste in Romania salvia divinorum?
Dupa cunostintele noastre este o planta cu unele intrebuintari dubioase. Pentru a cultiva astfel de plante este nevoie de autorizatie de la Autoritati.
Citeste tot raspunsul »Se poate creste in Romania salvia divinorum?
Dupa cunostintele noastre este o planta cu unele intrebuintari dubioase. Pentru a cultiva astfel de plante este nevoie de autorizatie de la Autoritati.
Citeste tot raspunsul »Martie este luna in care incep sa infloreasca multe dintre plantele perene de primavara. Aubretia, Iberis (limba-marii), Arabis (gascarita), Bergenia (viorea alba, bergenie), ghioceii, Hamamelis (alunul vrajitoarelor) si multe altele va vor face zilele mai luminoase. Primavara e foarte aproape, asa ca e timpul sa devenim seriosi si sa pregatim gradina!
De cele mai multe ori, este dificil de gasit locul ideal din toate punctele de vedere, a iazului in gradina. Sunt improprii portiunile abrupte, curtile cu copaci prea mari de foioase sau conifere, sau gradinile mici din fata casei. Detalii »
Compostul este un ingrasamant organic format din deseuri alimentare, nutreturi alterate, diferite resturi vegetale sau animale supune unui proces de fermentare lenta. Compostul este baza gradinaritului fiind folosit atat la intemeierea plantatiei cat si la dezvoltarea optima a plantelor. Detalii »
Ti s-a intamplat vreodata sa semeni sau plantezi rasaduri si sa nu se prinda? Prezentam, in continuare, pasii importanti pe care trebuie sa ii faci cand pui seminte la incoltit si, eventualele greseli ce se pot face. Detalii »
Pentru a avea o gradina bine intretinuta, aspectuoasa asa cum ne dorim, nu este suficient sa tundem, in mod regulat tufele, sa le stropim; pentru o dezvoltare intensiva a plantelor, trebuie sa completam, cat mai regulat, substantele nutritive care s-au consumat. Detalii »
Pe cararile din gradina sau pe drumurile de folosinta comuna, se obisnuieste sa se presare sare. Prin aceasta procedura, se obtine efectul dorit dar, din pacate, sarea produce si moartea plantelor din vecinatate. Detalii »
La inceperea lucrarilor de renovare sau de constructie, proprietarul gradinii trebuie sa faca fata unor probleme cu adevarat stresante. Ce putem face, cum sa salvam ceea ce se poate salva? Detalii »
Mulciul are acelaşi rol ca şi pătura pentru pat: estetic şi practic. Dar la ce foloseste mulciul? Cum să îl folosim impotriva buruienilor? Iata cateva idei practice pentru proprietarii de grădini! Detalii »
Odata cu trecerea gerului, iesirea ghioceilor si aparitia branduselor, e cazul sa te apuci de treaba in gradina. Alege o zi in care vremea pare sa se fi imbunat si citeste sfaturile horticulturistului pentru lucrarile de intretinere specifice lunii martie. Pentru inceput trebuie sa stii ca taierea vitei de vie mai poate astepta cateva saptamani, dar taierea tufisurilor de coacaze si agrise nu sufera amanare. Detalii »
In cultivarea legumelor, cea mai grea si cea mai riscanta parte a acestei activitati o constituie producerea plantelor si alegerea si folosirea amestecurilor de sol. Cei mai multi cultivatori opteaza pentru un sol hranitor pe baza de turba in locul pamantului de slaba calitate din gradina. Si nu fara un motiv. De ce este mai bine sa plantati florile intr-un amestec de turba in locul pamantului obisnuit din gradina? Detalii »
Noiembrie este luna în care agricultori finalizează lucrările de însămânţare pentru grânele de toamnă şi totul este gata de iernat. Dar, mai sunt o serie de lucrări care trebuie executate pentru asigurarea intrării în iarnă a viei, plantelor, legumelor, pomilor şi florilor noastre. Spor la treabă ! Detalii »