No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

10 legume usor de crescut

Ultima modificare: 2010-06-02 | Primul publicat: 2010-05-28
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
10 legume usor de crescut
Te-ai intrebat care legume sunt usor de crescut? Ei bine, mai jos este un top 10 al celor mai usor de crescut legume si a varietatilor lor.


1. Morcov


Planteaza semintele de morcov mai multe ori pe timpul sezonului de crestere ce tine de la inceputul primaverii pana toamna, pentru a avea o recolta continua. Morcovul prefera solurile fertile cu textura mijlocie. Varietati: ,,Nantes'', ,,Chatenay'' , ,,Touchon" , ,,Short n'Sweet".

 

2. Castravete


Asteapta pana cand afara este o temperatura placuta, pentru a planta semintele de castravete. Varietati: ,,Sweet success" , ,,Fanfare'', ,,Lemon''.

 

 

Castravete
Castravete3. Fasole verde


Plantarea fasolei se face dupa ce a trecut pericolul inghetului. Tipurile arbust sunt mai usor de ingrijit dar tipul prajina este cel mai productiv in acelasi spatiu pentru ca este mai inalt. Varietati: ,,Blue Lake'', ,,Contender'', ,,Kentucky Wonder''.

 

4. Laptuca


Planteaza semintele de laptuca imediat ce pamantul poate fi lucrat - temperaturile ridicate distrug planta. Varietati: ,,Black Seeded Simpson'' , ,,Buttercrunch'' , ,,Deer Tongue'', ,,Nevada".

 

5. Ceapa


Arpagicul de ceapa se seamana cat mai timpuriu (februarie-martie) in straturi inaltate. Pentru un contact mai bun al semintelor cu solul, dupa semanat se face o tavalugire a acestuia.

 

6. Mazarea


Planteaza semintele de mazare primavara devreme, imediat ce poti lucra pamantul. Varietati: ,,Alderman'', ,,Sugar snap'', ,,Oregon trail'', ,,Super Sugar Mel''.

 

 

Mazarea.
Mazarea.7. Ridichi


Planteaza semintele de ridichi in timpul zilelor scurte si racoroase ale primaverii si toamnei. Astazi, ridichea este poate cea mai usor si rapid de crescut dintre legume. Varietati: ,,Cherry Belle'', ,,White Icicle'', ,,Scarlet Globe''.

 

8. Dovlecelul de vara


Planteaza semintele de dovleac cand vremea se incalzeste. Cultiva tipul arbust pentru a economisi spatiu. Varietati: ,,Sunburst'', ,,Yellow Crookneck'', ,,Scallopini''.

 

9. Ardei gras


Planteaza rasadurile de ardei cand e cald afara, impreuna cu rosiile. Varietati: ,,Bell Boy'', ,,California Wonder'', ,,Sweet Banana'' , ,,Gypsy''.

 

 

Ardei gras
Ardei gras10. Rosia


Planteaza rasadurile de rosii cand aerul si solul s-au incalzit. Exista multe varietati de rosii, printre cele mai bune fiind: ,,Celebrity'' , ,,Big Rainbow'' , ,,Brandywine'' si ,, Enchantment".

 


Tu ce zici?