No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Andive

Ultima modificare: 2010-09-28 | Primul publicat: 2010-09-24
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Andive
Andiva (Cichorium endiva) este o ruda apropiata cicoarei. Andiva are frunze mari dispuse in forma de rozeta. Exista doua tipuri: andive crete cu frunze ascutite si andive cu frunze netede. Are un gust putin amar, fiind foarte populara si atractiva in salate.

Andivele: plantare si cultivare

 

Semintele sunt foarte subtiri, trebuind distribuite cat mai rar posibil. Acopera-le cu un strat foarte subtire de sol si mentine solul umed. Rareste plantele pastrand o distanta de 18 cm una de cealalata, iar intre randuri 50 cm distanta. Semintele se pot imprastia pe sol si ingropate prin udare. Andivele sunt candidate bune pentru cultivarea in ghivece. Incearca sa cultivi andive intr-un balcon sau curte interioara, de exemplu.

Andivelor le place vremea racoroasa si multa umiditate intr-un sol bine drenat si bogat, asa ca ofera-i o cantitate corespunzatoare de apa si ingrasamant (cel lichid functioneaza bine). Pliveste regulat deoarece buruienile vor concura cu plantele pentru umiditate si nutrienti.

 

Recoltarea andivelor

 

Andivele cresc mai lent decat majoritatea salatei verzi. Poti recolta frunze de indata ce sunt destul de mari pentru a fi folosi.

 

andive
andive

 

 

 

Boli si daunatori


Iepurasilor le plac toate tipurile de salate. Astfel ca daca ai iepuri trebuie avut in vizor un gard care sa ii opreasca .

Sunt destule insecte care reprezinta o amenintare pentru andive. Salata de andive este delicata si poate absorbi mai multe insecticide. Daca doresti sau ai nevoie sa le folosesti, uita-te dupa marci care sunt mai putin daunatoare pentru tine si mediu. Evita sa imprastii insecticide pe legumele cu frunze comestibile, ori de cate ori este posibil. La urma urmei, unul dintre motivele pentru care avem gradini este de a evita pesticidele.

Melcii, de asemenea, constituie o alta problema reala pentru toate tipurile de andive.Tu ce zici?