No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
 
 

Cum sa plantezi rosii?

Ultima modificare: 2010-10-06 | Primul publicat: 2010-05-31
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Cum sa plantezi rosii?
Daca ai plantat semintele de rosii ecologice este timpul sa muti rasadurile in gradina. Fii atent cum o faci pentru ca de aceasta depinde bogatia vitoarei recoltei tale de rosii.

Vei avea nevoie de:

  • plante de rosii
  • sol de rasaduri

Instructiuni


1. Cand rasadurile de rosii ecologice vor atinge 5 cm inaltime, muta-le in ghivece mai adanci. Umple ghivecele cu un amestec de sol pentru rasaduri (nu sol obisnuit). Ingroapa rasadurile pana la frunze, acest lucru va intari plantele si va favoriza dezvoltarea unor radacini sanatoase.

 

rasad rosii
rasad rosii

 

2. Rasadurile de rosii tanjesc dupa caldura! Ca urmare, oricat ai fi de nerabdator, asteapta ca afara sa fie cald si temperatura solului sa creasca peste 10 grade Celsius. Daca solul se raceste noaptea, rasadurile vor intra in hibernare, ceea ce le va incetini cresterea si le va face mai sensibile la boli si insecte daunatoare.

3. Pune un ingrasamant natural cand incepi plantarea rasadurilor de rosii. Aplica-le ingrasamantul la fiecare doua saptamani. Seamana semintele in ghivece afara, intr-o zi insorita si calda. Daca ploua, muta-le inauntru si aseaza-le intr-un loc insorit sau foloseste lumina artificiala.

4. E timpul sa muti rasadurile in gradina! Tine seama ca rosiilor le plac locurile insorite si solurile fertile, bogate in nutrienti. Cel mai bun sol pentru plantele de rosii este acela care contine gunoi de grajd fermentat sau compost. Cand le plantezi in gradina, ingroapa-le cu cativa centimetri mai adanc decat erau in ghivece, la o distanta de cel putin 90 cm una de alta. Cand ai terminat acopera solul cu mulci din belsug.

5. In timpul cresterii plantelor fertilizeaza solul la fiecare doua saptamani si uda-le cu generozitate dar nu excesiv. Irigarea regulata cu apa a tomatelor cand incep sa produca fructe este importanta pentru ca impiedica craparea acestora.

 

rasaduri de rosii
straturi de rosii pregatite

Sfaturi si atentionari


  • In functie de varietatea aleasa, va trebui sa astepti cam 80 de zile pana cand rosiile tale se vor coace.
  • Nu folosi ingrasamintele chimice! Scopul tau este sa cultivi rosii ecologice, de ce sa le strici gustul folosind chimicale?

Tu ce zici?