No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

10 legume usor de crescut

Te-ai intrebat care legume sunt usor de crescut? Ei bine, mai jos este un top 10 al celor mai usor de crescut legume si a varietatilor lor. Detalii »

Plantarea rasadurilor de rosii

Aroma dulce-picanta de rosii care-ti invadeaza gura este unul din motivele principale pentru a cultiva o gradina de legume vara. Bucurati-va de rosii proaspat culese, urmand aceste sfaturi despre cum sa plantezi rasaduri de rosii. Detalii »

Cum se face extractul de urzica?

Ingrasamintele verzi, pot fi obtinute chiar si in gospodarie, fara a depune un efort financiar prea mare. Solutiile din plante fac de multe ori adevarate minuni: hranesc legumele fara sa le supuna unei cresteri vertiginoase si nu schimba structura solului. Detalii »

Top 10 cele mai frumoase flori de usturoi si ceapa

Ceapa si usturoiul sunt doua dintre condimentele cele mai importante consumate de oamenii din intreaga lume. Orasul in care locuiesc in prezent este etichetat ca fiind "Capitala cepei din Filipine". Direct raportat la acest aspect, in orasul nostru se desfasoara un festival anual numit " Festivalul Tanduyong ". Detalii »

Broccoli

Broccoli apartine familiei Brassicaceae si este inrudita cu conopida, fiind cunoscuta si sub numele de conopida verde. Este o specie relativ noua, originara din zona mediteraneana, cultivata din sec. al XIX-lea in America si Europa. La noi in tara nu este foarte cunoscuta. Detalii »

Mazarea de gradina

Mazarea de gradina apartine familiei Leguminoase si este originara din zona meridionala sau Asia de Vest. Este cunoscuta din epoca bronzului si cultivata pe suprafete intinse de catre vechii egipteni si romani, dar scrierile o atesta abia in secolul al XIII-lea, atat in Europa, cat si in America. Aceasta leguma este foarte apreciata pentru continutul ridicat al glucidelor in boabele verzi (zaharuri solubile), proteinelor, hidratilor de carbon si prin cantitatea de saruri minerale si vitamine, astfel clasandu-se pe locul 10 intre legume. Detalii »

Vinete

Vinetele fac parte din familia Solanaceae si sunt originare din India si Birmania, unde se presupune ca erau cunoscute inca din anii 800 inainte de Christos, apoi au patruns in China, Orientul Mijlociu, zona meridionala. Ele au inceput sa fie apreciate ca legume abia in secolul al XV-lea, cand au capatat o extindere rapida in foarte multe zone ale globului. In Romania, consumul de vinete se situeaza in jurul a 4,5 kg/locuitor. La noi in tara, vinetele sunt foarte apreciate in arta culinara, fiind bogate in saruri minerale si hidrati de carbon si cu valoare energetica ridicata. Detalii »

Dovlecelul

Dovlecelul (Cucurbita pepo) face parte din familia Cucurbitaceae, este originar din America Centrala si se numara printre cele mai vechi plante cunoscute in alimentatia omului. Fiindu-i descoperite calitatea antiscorbutica si capacitatea foarte buna de conservare, s-a raspandit repede in randul navigatorilor de cursa lunga. Se cultiva mult in Italia, Spania, Franta si Grecia, iar la noi in tara in special in jurul oraselor, unde este mai mult cerut pe piata. Detalii »

Mazare - cerinte fata de mediu si sol

Denumirea latina de "pisum" a mazarei provine de la cuvantul grecesc "pisos" care se intalneste in scrierile eruditului grec Teofrast. Boabe marunte de mazare au fost descoperite cu ocazia sapaturilor arheologice in subteranele de la Aggatelek din Ungaria si in asezarile lacustre din Elvetia, Franta. Detalii »

Cultivarea fasolei

Semanati boabe de fasole care se intinde, fasole cataratoare franceza si fasole pitica incepand din aprilie si veti culege o multime de pastai gustoase de-a lungul lunilor de vara. Urmati ghidul nostru de crestere a fasolei. Toate soiurile pot fi tratate in acelasi mod.Detalii »